Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Voeding tijdens 175 km MTB-en

Alle categorieën Energie RepenVoedingsschema mountainbikeTriathlon

Op 11 juli kreeg Pim Hackmann van Ritsaert Cluistra de vraag of hij mee wilde doen aan Limburg Epic. Limburg Epic, wat is dat? Dat is een MTB-tocht van 175 km met 5000 hoogtemeters! Zonder enige twijfel zei Pim ‘JA’. Toen Pim vroeg wanneer de tocht plaats zou vinden kreeg hij te horen dat hij al plaats vond op 29 juli. Een ideale voorbereiding zat er niet echt meer in, maar Pim was fit dus hij dacht dit komt wel goed!

Het zou een tocht worden van 15 uur met ruim 12 actieve mountainbike uren.  Goed eten en drinken tijdens de tocht was van essentieel belang. Het leek ons een onverstandig plan om de tocht te gaan fietsen op stukken appeltaart die wij onderweg konden nuttigen bij tentjes die wij tegen konden komen. Wij vonden dat plan nog onverstandiger toen wij in de briefing lazen dat je in de eerste 60 km niks tegen zou komen. Mocht je wel wat tegen komen, was het waarschijnlijk gesloten omdat de start al om 05:30 uur ‘s morgens was.

Wij besloten om Duursport.nl te benaderen of zij iets voor ons konden betekenen. Er werd enthousiast gereageerd bij Duursport en zij wilde ons wel sponsoren tijdens onze ‘Epic’ tocht en er werd zelfs ook een voedingsschema speciaal voor ons op maat gemaakt.  In het schema was het doel om 70 gram koolhydraten per uur binnen te krijgen. 

Op de wedstrijddag hadden wij beide een (rug)tas met het volgende:

 

Voeding tijdens 175 km MTB-en

Voorafgaand dachten wij nog, hoe gaan we dit opmaken? En hoe gaat ons lichaam hier op reageren? Maar door je zelf in het begin te pushen om te blijven eten, pluk je er later op de dag de vruchten van. Wij hebben beide nooit last van de voeding of van honger gehad terwijl er mensen om ons heen, die niet zo voorbereid waren als ons, het toch echt zwaar hadden.

Wij willen Duursport bedanken voor het voedingsprotocol. En met extra credits voor Tyrza, die dit voor ons heeft uitgewerkt.

Dankzij het goede afgewogen voedingsschema hebben wij volledig kunnen genieten van de tocht. En met de kennis die wij nu hebben over voeding tijdens zo’n inspanning, zullen wij volgend jaar weer van de partij zijn!

Sportieve groeten,

Ritsaert Cluistra  & Pim Hackmann

Voeding tijdens 175 km MTB-en
Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact