Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Voeding, sport en succes!

Alle categorieën Voedingsschema voetbalVoedingVeldrijden

Goede voeding draagt bij aan een gezond en fit lichaam. Ga je voor het lichaam van een atleet? Eet dan ook als een atleet. Kies de voeding die bij jouw sportieve levensstijl past.


Eet minder suiker & meer eiwitten!

Ondanks dat je lichaam soms schreeuwt om suiker, heb je lang niet zoveel nodig als je denkt. Je lichaam is zelf namelijk prima in staat om glucose uit voedingsstoffen als eiwitten, vetten en koolhydraten te halen. Teveel suiker wordt opgeslagen als vet en dat is natuurlijk niet (altijd) wenselijk. Koolhydraten zijn vooraf en tijdens het sporten belangrijk om optimaal te kunnen presteren. Ze leveren het lichaam veel energie. Op de momenten dat je niet sport, hoef je niet zo veel koolhydraten tot je te nemen. Kies dan liever voor eiwitten. Deze leveren energie en geven een verzadigend gevoel, waardoor je minder snel honger hebt en je de zoetigheden gemakkelijker links kunt laten liggen.

Eiwitten dragen bij aan gewichtsverlies en meer vermogen

Naast het herstel van spiervezels en het behoud van spiermassa, hebben eiwitten nog een ander prettig voordeel. In combinatie met voldoende lichaamsbeweging hebben ze een gunstige invloed op de vetverbranding. Eiwitten helpen om gemakkelijk gewicht te verliezen en toch voldoende spiermassa te behouden. Handig goedje, wel, die eiwitten.

Voeding, sport en succes!

Sport & Dieet

Je hebt ongeveer 20 gram eiwitten nodig per 2 tot 3 uur voor een goed onderhoud van je spiermassa en andere lichamelijke functies. Eigenlijk zou je dus iedere 2 a 3 uur eiwitten moeten eten of elke maaltijd moet eiwitten bevatten. In een gezond voedingspatroon eet je 3 hoofdmaaltijden en 2 tot 3 tussendoortjes per dag. Voeg eiwitrijke voeding (zuivel, eieren, noten, zaden, peulvruchten, vlees, vis) toe aan je dagelijkse dieet (=maaltijden en tussendoortjes). Ga ’s ochtends eens voor een shot eiwitten door je ontbijt te vervangen door een Maxim Protein Shake of neem een Maxim Protein Bar als tussendoortje. Drink dagelijks voldoende water (4 tot 5 glazen per dag).

Gevarieerd eten en verse producten zijn de sleutel tot succes!

ebook
Geschreven door Maxim Sportvoeding

Maxim Sportvoeding is al jaren een vaste waarde in het aanbod van sportvoeding. Ze hebben een zeer breed aanbod van unieke producten, ontwikkeld op basis van wetenschappelijke onderzoeken en de aangepast op de laatste ontwikkelingen. En nog steeds is Maxim bezig haar aanbod te optimaliseren en aan te passen aan de wensen van de individuele (top)sporter. Dit leidt vaak tot verrassende producten waarmee jij als sporter je voordeel kunt doen!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact