Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Ontbijt wielrennen

Alle categorieën TriathlonFietsonderhoudGran Fondo advies

Als fanatiek racefietser weet je vast al hoe belangrijk het voedingspatroon is om optimaal te kunnen presteren. Met name bij een hoge intensiteit of langere afstanden, kan het juiste voedingspatroon een wereld van verschil maken. Mijn dagelijkse ontbijt bestaat uit wat kwark met fruit en noten, een zachtgekookt eitje en een espresso. Dat eet ik op normale werkdagen, maar ook als ik op de racefiets of op de mountainbike stap. Mijn lijf is daaraan gewend geraakt en krijgt er voldoende energie door. Dit ontbijt, in combinatie met goed blijven eten en drinken tijdens de inspanning, is voldoende voor mijn lichaam.

Sport Muesli als ontbijt

Van Duursport mocht ik twee verschillende muesli’s van Amacx uitproberen; de Energy Sport Muesli en de Protein Sport Muesli. Beide producten bestaan uit verschillende granen en vlokken, gedroogd fruit en noten. Het grote verschil tussen de beide producten zit in de hoeveelheid eiwitten en suikers. Dat zijn overigens geen toegevoegde suikers. Het zijn suikers van het gedroogde fruit en de toegevoegde rozijnen. Maar wanneer gebruik je dan welk product, zal je je wellicht afvragen?

Amacx Energy Sport Muesli

De Energy Sport Muesli bevat per 100 gram meer suikers (12,5 gram) en minder eiwitten 11,3 gram ten opzichte van de Protein variant die slechts 5,1 gram suiker bevat en maar liefst 21,5 gram aan eiwitten.
De Energy variant vind ik dus goed te gebruiken op dagen dat ik ga sporten. Dan kan je die energie van die suikers goed gebruiken. Die verbrand je ook makkelijker dan op dagen dat je minder actief bent. Deze muesli bevalt me goed. Het zit me tijdens de fietsrit van drie uur niet in de weg, krijg geen last van mijn maag en ook geen hongerklop. De Energy Sport Muesli bevat een hoog gehalte aan vezels en energie, in combinatie met een laag gehalte aan vet, zodat de koolhydraten sneller opgenomen kunnen worden. Niet alleen is je energielevel op het juiste niveau, maar heb je ook dankzij de vezels een verzadigd gevoel om goed de inspanning in te gaan.

Amacx Protein Sport Muesli

Als sporter weet je dat eiwitten en sport onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De eiwitten helpen het herstel van de spieren te bevorderen en dragen bij tot de groei van spiermassa. Deze variant heeft minder suikers en veel meer eiwitten dan de Energy variant. Een uitstekend product om makkelijk extra eiwitten binnen te krijgen. De Protein Sport Muesli van Amacx bevat 20% eiwitten, is samengesteld op basis van natuurlijke ingrediënten en past ook in een vegan levensstijl. Dit product gebruik ik op de dagen dat ik niet sport. Met de extra eiwitten en het geringe percentage suikers, kan het lichaam op die dagen goed herstellen.

De Amacx Energy Sport Muesli is niet alleen heerlijk, maar ook vooral heel nuttig op de dagen dat ik sport. De Amacx Protein Sport Muesli gebruik ik op de dagen van herstel, de zogenaamde rustdagen. En ohja, je kan er ook makkelijk zelf mueslirepen van maken. Meer daarover in het blog van Lesley Nieuwenhuis.

Geschreven door Martin Groen

Ik ben wielrenner uit Den Haag en fiets regelmatig toertochten als de Amstel Gold Race, de Klim Classic en de Red Bull Kop over Kop Race. Ik ben lid van De Klimmende Règâhs. Een fietsclub die zich elk jaar inzet voor het goede doel. De afgelopen jaren deed ik mee aan Alpe d'huZes en Giro di KiKa. Mijn belevenissen en die van de Règâhs vind je op onze facebookpagina.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact