Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Prijs/kwaliteit verhouding Energy Bar

Alle categorieën Energie RepenVoedingsadviesTop 5 beste sportvoeding

Tja, wie koopt er nou eigenlijk dure Energy Bars, terwijl de goedkopere net zo goed werken of soms zelfs beter? Of is goedkoop, duurkoop? Of vallen de verschillen in kwaliteit wel mee en betaal je vooral voor het merk, de promotiecampagnes en de tussenhandelaren? Duidelijk is in elk geval dat er een geweldig groot aanbod is om uit te kiezen. En om het nog ingewikkelder te maken. Je kunt ze ook zelf maken. Maar goed, dat kost weer tijd. En als je die niet hebt of het er niet voor over hebt, dan ben je aangewezen op dat grote aanbod aan verschillende energierepen.

Wat doet een energiereep eigenlijk?

Een energiereep levert je snel energie. Het is tijdens het sporten de brandstof voor je lichaam. Met een reep is het goed mogelijk om diverse koolhydraat bronnen te combineren. Door de juiste combinatie zorgt een energiereep voor snelle energie met een geleidelijke afgifte. Vaak bevat zo’n Energy Bar ook andere nuttige voedingsstoffen als voedingsvezels, mineralen en antioxidanten.

De variatie in samenstelling maakt de energiereep in vele facetten toepasbaar. Zo zijn er repen met en zonder coating, veel en/of weinig vezels en een breed scala aan koolhydraat bronnen.

De Energy Bars zijn in diverse smaken verkrijgbaar. Elke reep heeft zijn eigen voordelen en smaak kenmerken.

En zoals altijd valt er over smaak niet te twisten en is persoonlijke voorkeur uiteindelijk het belangrijkste. Je moet er immers niet aan denken dat je tijdens je sportprestatie maagkrampen hebt of zelfs staat over te geven, omdat je de lichaam de sportvoeding niet verdraagt. Train daarom niet alleen je lichaam op de prestatie die je gaat leveren, maar ook op het gebruik van de juiste sportvoeding! Probeer van te voren zelf wat jouw lichaam prettig vindt en waar je het beste bij presteert.

De voedingswaarde van Energy Bars

Het kan heel goed zijn dat je denkt, op sportvoeding ga ik niet besparen. Het duurste zal dan ook wel het beste zijn. En eerlijk gezegd, het is best verleidelijk om zo te denken. Maar dat weten de fabrikanten en hun tussenpersonen ook. Dus waar moet je goed op letten, als je energierepen gaat bestellen?

Op de verpakking van alle repen staat de voedingswaarde vermeld. Kijk dan ook goed wat de reep levert, zeker als je specifieke verwachtingen hebt. Zitten er veel koolhydraten in? Eiwitten? Vet? Kilocalorieën?

Bij lange zware tochten hecht ik tijdens de rit persoonlijk veel waarde aan veel kilocalorieën, veel koolhydraten en weinig vetten. Fiets ik meerdaagse tochten, dan worden eiwitten ook belangrijk voor het herstel van de spieren. En ik kijk naar de prijs.

Het valt dan op dat de energierepen van Amacx opvallend hoog scoren. Amacx is prijstechnisch namelijk voordelig en hoogwaardig in kwaliteit. Daarnaast vind ik de energierepen van Amacx ook nog eens lekker, eten makkelijk weg en verteren goed.

Een aanrader vind ik de zogenaamde Fast Bar. Zeker nu er ook een variant met citroen op de markt is. Ik vind het een snoepje en kijk er tijdens de rit gewoon naar uit om die te mogen eten. Echt een traktatie, waarbij de specifieke koolhydraatmix je snel en langdurig voorziet van de juiste ondersteuning in je energiereserves door de gelijkmatige opname. Naast de koolhydraatmix bestaat de Fast Bar voor 40% uit amandel, dat van nature magnesium, kalium en calcium bevat. Belangrijke mineralen voor elke sporter en daardoor een waardevolle aanvulling. Prijstechnisch voordelig en hoogwaardig in kwaliteit.

Prijs/kwaliteit verhouding Energy Bar

Amacx energierepen lage prijs voor hoogste kwaliteit

Waarom zijn veel energierepen duur? Dat komt echt niet door de ingrediënten. Het heeft vooral te maken met de naam van het merk, de overhead bij een bedrijf, dure promotiecampagnes en de tussenhandelaren die betaald moeten worden.

Het voordeel van het assortiment van Amacx is, dat het Amacx label alleen wordt geleverd via internet en direct aan de consument. Daardoor heeft Duursport.nl bij dit merk geen last van dure promotiemiddelen en de kostprijsverhogende tussenhandelaren. Dit prijsvoordeel merk je als klant direct in jouw portemonnee, omdat je een lagere prijs betaalt voor de hoogste kwaliteit. En het allerbelangrijkste? Ze zijn lekker en geven jou de energie die jouw lichaam voor, tijdens of na het sporten nodig heeft. Energierepen hoeven dus helemaal niet duur te zijn. Ik bestel ze online, vaak in de aanbieding nog net wat extra voordelig.

Geschreven door Martin Groen

Ik ben wielrenner uit Den Haag en fiets regelmatig toertochten als de Amstel Gold Race, de Klim Classic en de Red Bull Kop over Kop Race. Ik ben lid van De Klimmende Règâhs. Een fietsclub die zich elk jaar inzet voor het goede doel. De afgelopen jaren deed ik mee aan Alpe d'huZes en Giro di KiKa. Mijn belevenissen en die van de Règâhs vind je op onze facebookpagina.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact