Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

SiS Sportvoeding|Review

Alle categorieën TriathlonVoedingsschema wielrennenVoedingsschema triathlon

Naar aanleiding van onze facebook-actie “Testpanel Leden Gezocht” is mountainbiker Steffen Akkerman, woonachtig in Nederland, een van de gelukkige geweest om drie nieuwe producten van SiS Sportvoeding te mogen testen.

Bevindingen tijdens een lange trainingsrit

Erg leuk om uitgekozen te worden als panellid voor het uitproberen van een aantal nieuwe SIS-producten. Begin oktober kwam het pakketje met de reep, energiegel, sportdrank (tabletten) en bidon binnen.

Bij het uitpakken viel me al op dat de bar de verpakking behoorlijk vulde. Vergeleken met de producten die ik ook in huis had, staat op de verpakking niet dat hij zwaarder is, vergeleken met de Go Energy bar is hij zelfs 10 gram lichter.

De verpakking van de gel geeft aan dat het cola smaak is, en dat er cafeïne in zit. Met alle twee heb ik meer dan voldoende ervaring, maar meestal op een ander vlak . Voor de Alpe d’HuZes had ik ook een pakket cafeïne-gelletjes aangeschaft, omdat die mij erg goed bevallen.

De bidon is van het formaat waar ik van houd, 750 ml, dan heb ik in ieder geval genoeg drinken bij me op mijn lange trainingsrondes. (hoewel ik die in de zomer dan vaak nog een keer bij moet vullen) De schroefdop vind ik ook altijd handig, die kan dan los in de afwasmachine, en er is minder kans dat je de rand beschadigd na het vullen, als je de dop dicht doet.

De tabletten voor de sportdrank zitten in een handige tube met een dop die de tabletten aandrukt. Tenminste, als de tube vol zit. 20 tabletten voor 500 ml per keer…. dus 1,5 per keer in de bidon. Gelukkig zijn de tabletten goed door te breken met een mes. Een ander voordeel van deze verpakking is dat het weinig ruimte inneemt, vergeleken met de bussen met poeder die ik anders altijd had. En ook nog eens makkelijk mee te nemen als je verwacht je bidon onderweg te moeten vullen. Voor een dagtocht zijn deze sportdranktabletten niet toereikend, want je mag er maximaal 4 op een dag. Als je langer dan 3 uur wilt fietsen, moet je nog wel andere (sport)drank ernaast drinken.

SiS Sportvoeding|Review

(Foto: Steffen Akkerman in actie!)

SiS Sportvoeding gebruikt tijdens een lange trainingsrit

Goed, het gebruik……

SiS Go Hydro Plus Cafeine

In de herfstvakantie eindelijk de tijd om de lange trainingsrit nog een beetje langer te maken dan normaal. De bidon gevuld met 1,5 tablet Go Hydro Plus Caffeine en 750 ml water. De tablet lost goed op, en direct bij de eerste teug al een echte cola-sensatie. Zelfs het gevoel van prik. De gel en de Proteïnebar in de zak van het shirtje, en op pad…… De bidon blijft goed zitten in de houder, ondanks al het gehobbel en gestuiter over de bospaden. Alleen bij het afdenderen van de trap valt hij eruit, maar dáár is ook geen kruid tegen gewassen. Zeker niet als ik de trap aan het begin van de ronde neem, en de bidon nogal vol zit, en dus redelijk (top)zwaar. Het drinken gaat goed, het tuitje gaat makkelijk open, maar ook makkelijk dicht door de onderdruk in de bidon. Het tuitje nog even extra open trekken om lucht in de bidon te laten, en hij zit weer als gegoten in de bidonhouder. De cola-smaak is goed, de hele rit door, hoewel de ‘prik’ er wel een beetje uitgaat, net als bij echte cola. De maag en de darmen verteren het goedje ook prima, geen geklots of geknor onderweg. Prima spul dus. Een blijvertje.

SiS Go Gel Plus Cafeïne

Als er al flink wat energie is verbruikt, de Go Gel Plus Cafeine (Cola) maar eens proberen. Door mijn ervaring met eerdere gellen van SIS lukt het me prima om de verpakking te openen, het lipje in mijn shirtzak te stoppen, en de gel zonder knoeien in mijn mond te krijgen. Het heeft in het verleden wel de nodige pogingen gekost voor ik de gelletjes goed naar binnen kreeg, maar nu heb ik de slag te pakken: Gel in de linker hand, duim en wijsvinger vlak onder het lipje. Met de rechterhand het lipje eraf trekken (ja, je moet dan wel even je stuur loslaten, daar moet je een rustig stukje voor uitzoeken) Ik krijg het nooit klaar met mijn tanden zoals je anderen wel ziet doen. Voordeel van de 2-handenmethode is dat je het lipje wel in je shirtzakje mee kunt nemen, en niet in de natuur achterlaten. De opening van het zakje in je mond, en de gel leegdrukken. Daarna in de lengte dubbelvouwen en het restje van de gel met beide handen in de mond leegdrukken, want alles moet natuurlijk wel geconsumeerd, ik blijf een hollander… En tot slot het pakje oprollen en ook in het zakje van je shirt. De smaak is prima, de substantie echt gellig, maar daar is het natuurlijk ook een gel voor. Of de boost die ik krijg door de cafeïne komt, of psychisch is, kan ik niet bepalen, maar het fietst wel weer een heel stuk beter. De snelheid komt er weer helemaal in. Heerlijk! Volgende keer toch iets eerder nemen, dan zakt de snelheid misschien niet??

SiS Rego Protein Bar

Bijna aan het eind van de fietstocht de Rego Proteïne Bar proberen, per slot van rekening is die ook meer voor ná het fietsen, voor de weder-opbouw van de spieren. Zoals al genoemd, is de reep lekker lang. Er zit een chocoladelaagje om de noga-achtige reep. De reep is prima te eten, niet te droog, maar gelukkig ook niet te klef. Hij hapt goed af, en verbrokkelt niet in je hand. De smaak is ook goed, een prima combinatie van chocolade met noten en noga. Of de reep ook doet waar hij voor gemaakt is, moeten we maar aannemen van de sportvoedingsdeskundigen, daar heb ik onvoldoende verstand van en sport ik toch nog te weinig.

Samenvattend kan ik wel zeggen dat ik de tabletten voor de sportdrank zeker zal blijven gebruiken, evenals de gelletjes tijdens wedstrijden of heeeel lange tochten. Van het nut van de proteïne-bar voor de amateur-sporter ben ik niet overtuigd. En de bidon staat naast de EPE- en MTB-NoordWest- bidonnen in de doos om afwisselend gebruikt te worden.

Met vriendelijke groet,

Steffen Akkerman

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact