Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Sportdrank wielrennen

Alle categorieën Energie GelsEvenementenSportverzorging

Koolhydraten zijn jouw belangrijkste brandstof bij een duurinspanning. Ga je langer dan anderhalf uur of wil je jouw langste rit met succes en zonder problemen afronden, dan zal je ervoor moeten zorgen dat je extra koolhydraten inneemt om niet de man met de hamer tegen te komen. Lekker stoer zonder bidon met sportdrank en zonder energiereep of –energiegel in je achterzak op pad gaan is dus niet heel verstandig. Je verbrandt misschien minder calorieën dan een prof tijdens een giro- of touretappe, maar ook jouw tank koolhydraten is beperkt en na 1,5 uur inspanning leeg. En dan? Jouw langste rit behoeft brandstof in de vorm van koolhydraten.

Koolhydraten als brandstof

Zoals gezegd zijn koolhydraten de belangrijkste en meest efficiënte energiebron bij een duurinspanning. Jouw lichaam kan ongeveer 60 gram koolhydraten per uur opnemen in de vorm van glucose (maltodextrine). Een hogere glucose-inname dan deze is onmogelijk, onnodig en kan zelfs belastend zijn voor het lichaam. Moet je het dan met deze 60 gram doen? Nee. Zeker bij langere duurinspanningen is het zaak om zoveel als mogelijk, opneembare koolhydraten binnen te krijgen. Naast 60 gram glucose, kan jouw lichaam namelijk ook nog 30 gram fructose per uur opnemen. Dit vruchtsuiker wordt niet afgebroken tot glucosemoleculen en het lichaam zorgt ervoor dat deze fructose op een andere manier in de bloedbaan terechtkomt. Hierdoor ‘concurreren’ de glucose en fructose niet met elkaar met als resultaat dus de opname van 30 gram koolhydraten meer per uur! In totaal maakt dit dus 90 gram koolhydraten die je dan ook in deze verhouding moet innemen: 60:30 oftewel 2:1. Dit noemen we de 2:1 glucose/fructose ratio en deze geeft jou de mogelijkheid om tot wel 50% meer koolhydraten, meer brandstof, te verwerken. Tel uit je winst!

Beste koolhydraten wielrennen

Bij producten met een 2:1 ratio aan glucose en fructose staat dit meestal op de verpakking vermeld.  Dit kunnen repen of gels zijn, maar ook bijvoorbeeld BORN ISO PRO heeft deze 2:1 verhouding. Als je producten met deze 2:1 verhouding combineert kun je heel gemakkelijk de koolhydraten optellen tot jouw maximaal opneembare capaciteit. Drink je voldoende sportdrank met deze verhouding (+ 500-750 ml per uur) en neem je hier een energiereep of 2 gelletjes bij die eveneens 2:1 zijn, dan ben je er al. Zo kun je ‘eenvoudig’ jouw langste rit energizen.

Sportdrank met eiwitten

Wil je nog iets extra’s meenemen onderweg? Iets wat jou helpt om jouw duurinspanning nóg beter te doorstaan? Probeer dan zeker BORN ISO PRO+. Deze verfrissende sportdrank levert je naast koolhydraten in de 2:1 glucose/fructose verhouding ook nog eiwitpeptiden als extraatje. Zo breng je tijdens de inspanning je herstelproces al op gang, zonder dat jouw lichaam belast wordt met vertering van eiwitten. Snel en effectief: precies wat je nodig hebt tijdens jouw grootste uitdaging!

Sportvoeding wielrennen

Kun je weinig meenemen onderweg, dan is het nóg zinvoller om over te schakelen naar gels en sportdrank met een 2:1 glucose/fructose verhouding. Op deze manier kun je met dezelfde hoeveelheid eten en drinken toch relatief eenvoudig 50% meer koolhydraten binnen krijgen, wat er in ieder geval voor zorgt dat je jouw brandstoftanks efficiënt en zo maximaal mogelijk aanvult.

Producten met de 2:1 ratio leveren jou dus meer energie. Of anders geredeneerd kun je met minder drinken en eten in dezelfde energiebehoefte voorzien. Factcheck: deze producten zijn ideaal voor duursporters.

Geschreven door Born Superior Sports Care

Het Nederlandse BORN Sportscare heeft een brede basis in de wielersport. Het merk BORN biedt een totaalconcept in sportvoeding en sportverzorging, specifiek vóór en dóór duursporters. BORN is partner van o.a. KNWU, Team Parkhotel Valkenburg, Volker-Wessels Cycling Team en Limburg Cycling. Alle producten worden ontwikkeld en getest op topniveau, maar zijn zeker ook ontwikkeld met het oog op de recreatieve wielrenner/wielrenster die het beste uit zichzelf/haarzelf wil halen. Het resultaat? Een lijn topproducten die zich kenmerken door een verfrissende smaak (niet té zoet en plakkerig), maagvriendelijkheid, energierepen die makkelijk wegkauwen, maar ook sportverzorgende producten die helpen je grenzen te verleggen. Kortom: “Born to push limits”.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact