Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Sportvoeding fietsen schema 3 uur

Alle categorieën SportdrankenGran Fondo adviesHardlopen

In deze blog gaan wij dieper in op het sportvoedingsschema voor de wielersport. Om het beste resultaat te behalen of om op het maximale van jouw kunnen te presteren moet ook jouw sportvoedingsstrategie perfect zijn: het innemen van de juiste sportvoeding op het juiste moment. In deze blog delen wij tips om een sportvoedingsplan te ontwikkelen. Het advies van ons is gebaseerd op meer dan 30 jaar ervaring binnen de wereld van sportvoeding.

Een sportvoedingsplan is individueel

Vergeet niet: antwoord op de vragen ‘wat?’, ‘wanneer?’ en ‘hoeveel?’ zal altijd erg individueel blijven. Binnen het advies is het van belang om persoonlijke tolerantie mee te nemen voor een optimale prestatie! Het is vaak ook een kwestie van uitproberen wat het beste voor jou werkt. Ondanks de individuele verschillen geeft het schema later in deze blog jou een goed beeld van de gemiddelde behoefte van een gemiddelde wielrenner. Gebruik dit schema als basis en werk het schema verder uit voor wat het beste bij jou past.

3-4 uur vóór de wedstrijd

Enkele uren voor de wedstrijd is het advies om een goed bord pasta te eten (hoog in koolhydraten, laag in vetten en gemiddeld in eiwitten). Het is ook belangrijk om een begin te maken met een drinkstrategie. Zorg dat er 5-10ml aan vocht per kilo lichaamsgewicht wordt geconsumeerd. Een goed begin is het halve werk. Stap nooit onvoorbereid een wedstrijd in, dit is vragen om problemen of blessures.

Voedingsschema fietsen wedstrijd

PowerBar schema wielrennen

Experimenteer met bovenstaand schema om het beste van jouw wielertocht te maken. Bovenstaand schema is gebaseerd op de gemiddelde wielrenner. Na de wedstrijd of wielertocht is er roofbouw gepleegd op het lichaam. Het herstel mag nooit worden onderschat, omdat herstel jou beter maakt. Raadpleeg bovenstaand schema om het beste uit jezelf te halen.

Extra tips en tricks

Wat zijn de ‘’do’s & don’ts’’ binnen een sportvoedingsplan? Zorg dat je jouw sportvoedingsplan hebt geoefend. Het komt vaak voor dat wielrenners lichamelijke klachten ervaren tijdens een wedstrijd omdat zij iets nieuws proberen qua sportvoeding. Experimenteer bijvoorbeeld tijdens trainingen met cafeïne en doe dit niet tijdens een wedstrijd. Cafeïne kan jouw prestaties naar een ander niveau brengen, maar ook hier moet jij jouw lichaam kennen en aanvoelen. Gebruik de trainingen om jouw sportvoedingsschema uit te proberen. Analyseer achteraf wanneer iets verkeerd op de maag valt en pas dit weer aan voor de volgende training.

Geschreven door PowerBarNL Nutrisense

NutriSense heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een ervaren speler in de (sport)voedingsbranche. Met merken als PowerBar & QWIN richten zij zich op topsporters, recreatieve sporters en de moderne actieve gezondheidsbewuste consument.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact