Loading cart...
Categorieën

Voedingsschema MTB 50 km

Alle categorieën HardlopenVoedingVoedingsschema zwemmen

Je hebt je ingeschreven voor een toertocht van 50 km op de mountainbike. Je gezonde en gevarieerde dagelijks voedingspatroon is niet afdoende om je van voldoende energie te voorzien tijdens deze toertocht.  Ervan uitgaande dat je binnen jouw huidige conditie lekker doorrijdt is het raadzaam om gedurende de mountainbike tocht je energievoorraden aan te vullen. 


Voor de mountainbike toertocht van 50 km 

Wil je met een goed gevulde batterij en goed gehydrateerd van start gaan? Dan adviseren wij om in de laatste 3 tot 1 uur van tevoren 500 ml Isotone Sportdrank te drinken. Afhankelijk van de verwachte intensiteit kan je deze Isotone Sportdrank upgraden met een carboloader.

Maximaal 20 minuten voor aanvang drink je alsnog 250 ml Isotone sportdrank

Isotone Sportdrank en Sportvoeding mountainbike

Eenmaal van start begint het lichaam meteen met de verbranding van koolhydraten en start het zweten. Zowel in de zomer als in de winter zweet je. Om het prestatieniveau niet omlaag te brengen is het belangrijk om deze voorraden zoveel mogelijk aan te vullen tijdens het sporten.

Drink sowieso iedere 15′ minuten minstens 125 ml sportdrink. Hierin vul je ook direct jouw koolhydraten mee aan. Nuttig daarnaast nog 3 Energie Gels tijdens de rit. Wij hebben voor een Energie Gel gekozen omdat jouw hartslag tijdens het mountainbike vrij hoog ligt vanwege het vele intervallen (klimmen, dalen, klimmen etc.). Indien een Energie Gel jou niet goed ligt kun je als alternatief een Energie Reep pakken die makkelijk verteerbaar is.

Verdeel de Energie Gel of Energie Reep naar eigen inzicht. Meestal neem je na 1 uur fietsen een gel, gevolgd door na een half uur nog een Gel te nuttigen en de laatste Gel is in de finale. Je kunt kiezen om deze met cafeïne te nemen.

Herstellen na training – mountainbike

Het trainingsresultaat in het lichaam wordt mede bepaald door de effectiviteit van de herstelfase. Zorg zodra je klaar bent met de hardloopwedstrijd voor een toevoer van juiste voedingstoffen. In de regel wordt een balans gezocht tussen koolhydraten en eiwitten. Hiervoor is een herstel shake een goede oplossing. Koolhydraten voorzien de uitgeputte voorraden van nieuwe energie. Eiwitten ondersteunen snel herstel van spieren na de training.  Probeer deze Recovery Drink binnen 45 minuten na de finish in te nemen.

Voedingsschema MTB 50 km
Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact