Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Voedingsschema wielrennen – Amstel Gold Race

Alle categorieën VoetbalTop 5 beste sportvoedingVoedingsschema hockey

Je hebt je ingeschreven voor de toerversie van de Amstel Gold Race. Je wilt graag weten hoe jij jouw voeding zo optimaal mogelijk kunt indelen. Tijdens het fietsen verlies je veel vocht door het zweten, maar je verbrand ook veel koolhydraten. Om jouw prestatie niveau niet omlaag te brengen is het belangrijk om deze zoveel mogelijk aan te vullen tijdens het sporten. Net zoals bij de profs wil jij een voedingsschema, wij helpen jou graag op weg!


Voor de start van de Amstel Gold Race

Als jij goed gehydrateerd wilt starten aan de Amstel Gold Race adviseren wij het volgende. Drink de laatste 3 tot 1 uur van tevoren zo’n 500 ml Isotone Sportdrank. 30 tot 10 minuten voor aanvang drink je alsnog een 250 ml Isotone sportdrank. Voornamelijk in warme periode is het super belangrijk om gehydrateerd aan jouw training te beginnen. Echter is het meestal bij de Amstel Gold Race regenachtig weer, óók dan is het belangrijk om gehydrateerd te blijven.

Isotone Sportdrank en Sportvoeding wielrennen

Direct vanaf het begin van jouw tocht begint jouw lichaam met de verbranding van koolhydraten en start het zweten. Om het prestatie niveau niet omlaag te brengen is het belangrijk om deze voorraden zoveel mogelijk aan te vullen.

Als jij tijdens het sporten veel zweet, verlies je niet alleen vocht maar ook veel mineralen (elektrolyten). Dit kan als zout uitslaan op jouw sportkleding, wat vaak in zomerse omstandigheden gebeurt. Het is erg belangrijk om jouw vocht én mineralen aan te vullen. Dit kun je uiteraard doen door genoeg te drinken maar een Isotone sportdrank kan ook een optie zijn, deze vult niet alleen jouw vocht aan maar leveren daarnaast ook koolhydraten. Drink iedere 15 tot 20 minuten 200 ml water of sportdrank.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om voldoende te eten. Bij het eten zijn koolhydraten erg belangrijk, zij leveren namelijk energie voor jouw lichaam. Tijdens het fietsen kun je deze koolhydraten op verschillende manieren aanvullen, door middel van een EnergiereepEnergy Gel en zoals hierboven vermeld met Sportdrink. Koolhydraten dragen bij tot het herstel van de normale werking van de spieren (contractie) na zeer intensieve en/ of langdurige lichaamsbeweging die tot spiervermoeidheid en depletie van de glycogeenvoorraad in skeletspieren heeft geleid.

Probeer tijdens de Amstel Gold Race de eerste 4 uur vastvoedsel te eten, zoals een Energy Reep. Vanaf het 4e uur, dan zit je waarschijnlijk op zo’n 100 gefietste kilometers krijg je de keuze om een reep of gel te nuttigen. De laatste 2 uur adviseren wij sowieso om 3 Energy Gels te nuttigen omdat wanneer jouw lichaam vermoeid is, het lastiger is om vast voedsel te verteren. Dan werkt de Energy Gel sneller in jouw lichaam.

Mocht je nou opeens een hongerklop krijgen? Nuttig dan direct een Energy Gel en neem 5 minuten daarna een Energy Reep! Naast het eten blijft het ook heel belangrijk om voldoende te blijven drinken. Drink iedere 15 minuten tenminste 125 ml sportdrink.

Herstellen na training – wielrennen

Het trainingsresultaat in het lichaam wordt mede bepaald door de effectiviteit van de herstelfase. Zorg zodra je klaar bent met jouw training voor een toevoer van juiste voedingstoffen. In de regel wordt een balans gezocht tussen koolhydraten en eiwitten. Hiervoor is een herstel shake een goede oplossing. Koolhydraten voorzien de uitgeputte voorraden van nieuwe energie. Eiwitten ondersteunen snel herstel van spieren na de training.

NB: Dit is een voorbeeldschema gebaseerd op een gewicht van 70 kg, pas het altijd aan naar jouw persoonlijke behoefte. 

Voedingsschema wielrennen - Amstel Gold Race
Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact