Loading cart...
Categorieën

Voedingsschema wielrennen 120 km (race)

Alle categorieën Voedingsschema schaatsenZwemmenVoedingsschema zwemmen

Je gaat meedoen aan een wielrenwedstrijd van 120 kilometer. Tijdens het fietsen verlies je veel vocht door het zweten, maar je verbrand ook veel koolhydraten. Om jouw prestatie niveau niet omlaag te brengen is het belangrijk om deze zoveel mogelijk aan te vullen tijdens het sporten. Hiervoor zijn verschillende manieren. 


Voor de wielrenwedstrijd

Als jij met een goed gevulde batterij en daarnaast goed gehydrateerd aan de start van de wedstrijd wilt verschijnen adviseren wij het volgende. Drink de laatste 3 tot 1 uur van tevoren zo’n 500 ml Isotone Sportdrank. Afhankelijk van de verwachte intensiteit kan je deze Isotone sportdrank upgraden met een carboloader.

30 tot 10 minuten voor aanvang drink je alsnog een 250 ml Isotone sportdrank.

Isotone Sportdrank en Sportvoeding wielrennen

Direct vanaf het startschot begint jouw lichaam met de verbranding van koolhydraten en start het zweten. Om het prestatie niveau niet omlaag te brengen is het belangrijk om deze voorraden zoveel mogelijk aan te vullen tijdens de wedstrijd.

Als jij tijdens het sporten veel zweet, verlies je niet alleen vocht maar ook veel mineralen (elektrolyten). Dit kan als zout uitslaan op jouw sportkleding. Het is erg belangrijk om jouw vocht én mineralen aan te vullen. Dit kun je uiteraard doen door genoeg te drinken maar een Isotone sportdrank kan ook een optie zijn, deze vult niet alleen jouw vocht aan maar leveren daarnaast ook koolhydraten. Drink iedere 15 tot 20 minuten 200 ml water of sportdrank. 

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om voldoende te eten. Bij het eten zijn koolhydraten erg belangrijk, zij leveren namelijk energie voor jouw lichaam. Tijdens het fietsen kun je deze koolhydraten op verschillende manieren aanvullen, door middel van een Energiereep, Energy Gel en zoals hierboven vermeld met Sportdrink. Koolhydraten dragen bij tot het herstel van de normale werking van de spieren (contractie) na zeer intensieve en/ of langdurige lichaamsbeweging die tot spiervermoeidheid en depletie van de glycogeenvoorraad in skeletspieren heeft geleid.

Herstellen na wedstrijd – wielrennen

Het trainingsresultaat in het lichaam wordt mede bepaald door de effectiviteit van de herstelfase. Zorg zodra je klaar bent met de hardloopwedstrijd voor een toevoer van juiste voedingstoffen. In de regel wordt een balans gezocht tussen koolhydraten en eiwitten. Hiervoor is een herstel shake een goede oplossing. Koolhydraten voorzien de uitgeputte voorraden van nieuwe energie. Eiwitten ondersteunen snel herstel van spieren na de training. Probeer deze Recovery Drink binnen 45 minuten na de finish in te nemen.

Voedingsschema wielrennen 120 km (race)

In het kort:
1x Sportdrink
2x Energiereep 
2x Energy Gel 
1x Recovery Drink

Als het erg warm is buiten, kun je ervoor kiezen om extra een Electrolyte Tablet toe te voegen aan jouw bidon met sportdrink. Electrolyte tabletten bestaan uit elektrolyten (mineralen) die je verliest tijdens het zweten. Deze zorgen ervoor dat het vocht wat je drinkt beter wordt opgenomen door het lichaam.

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact