Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Sportvoedingsschema triathlon

Alle categorieën VoedingsadviesVoedingsschema mountainbikeSupplementen

Bij het maken van een persoonlijk sportvoedingsplan voor een triatlon moet je rekening houden met veel factoren. De duur van de inspanning, de lengte van de triatlon, maar ook met je persoonlijke voorkeuren. In het onderstaande overzicht geven we een aantal suggesties voor een persoonlijk sportvoedingsplan. Per onderdeel van de triatlon geven wij aan welke producten hiervoor geschikt zijn. Zorg ervoor dat je de hoeveelheid energie die je inneemt gedurende de triatlon gelijkmatig verdeelt. Voor alle sportvoeding zijn alternatieven beschikbaar. Zo kan jij een persoonlijk sportvoedingsplan ontwikkelen! Onderstaand schema dient dus ter indicatie en is een basis voor elke triatleet. Zorg ook altijd dat ruim voor het daadwerkelijke evenement jij jouw ‘sportvoedingsschema’ hebt geoefend en hebt aangepast tot in perfectie!

schema triathlon PowerBar

Carb loading voor triathlon

Voor een doorgewinterde triatleet is ‘carboloading’ geen nieuw woord: zorg dat je dagen voor de triatlon jouw energievoorraden volledig ‘stapelt’. Zorg voor extra koolhydraten in het lichaam door middel van suppletie via bijvoorbeeld PowerBar Recovery Max of je kunt er voor kiezen van een extra bord pasta te genieten.

Vitamines, mineralen en koolhydraten aanvullen

Vermijd enkele uren voor de triatlon zouten en vette producten. Deze zullen tegen je gaan werken. Een witte boterham met jam of wat cornflakes zijn meer geschikte keuzes. Zorg ook dat je deze dag in ieder geval genoeg drinkt en volledig gehydrateerd bent. Op de dag zelf is het van belang om nog voor de wedstrijd te zorgen voor wat extra energie door middel van bijvoorbeeld een PowerBar Energize Advanced Bar. Deze reep heeft een optimale textuur: niet te droog, niet te plakkerig en beschikt over de wetenschappelijk ontwikkelde C2MAX koolhydraatmengsel met 2:1 verhouding van glucose en fructose. Hierdoor kan jij 30 extra gram aan koolhydraten opnemen, iets wat je nodig hebt tijdens een trialton. Neem in de periode naar aanloop van de wedstrijd ook QWIN Sports Multivitamin, nauwkeurig samengesteld zodat de sporter alle belangrijke mineralen en vitamines in het systeem op kan nemen.

Sportvoeding tijdens triatlon

Nu het zwemmen erop zit volgt het tweede en derde gedeelte van jouw triatlon. In dit gedeelte is het van belang om elke 20-30 minuten jouw energievoorraad weer aan te vullen, dit kan via PowerBar gels, QWIN gels, of met PowerBar Shots. Qua energie leveren 5 shots hetzelfde als 1 gel, bepaal voor jezelf welke vorm van energietoevoer het meest voor jou geschikt is. Experimenteer dus ruim voor de wedstrijd met sportvoeding! Zorg gedurende de triatlon ook dat jouw bidon altijd gevuld is met isotone drank zoals QWIN PeptiPlus of PowerBar IsoActive. Meer weten over het belang van een goede vochtbalans? Lees dan hier verder.

Herstellen na triathlon

Gefeliciteerd. Je bent over de finish! Na de wedstrijd vraagt jouw lichaam zowel om eiwitten als om koolhydraten voor optimaal herstel. De PowerBar Recovery Max bevat een combinatie van hoogwaardige koolhydraten en wei eiwitten. Koolhydraten ondersteunen het herstel van je glycogeenvoorraden en de 10g eiwitten dragen bij aan het onderhoud en herstel van je spiermassa.

Herstellen tijdens slaap na triathlon

Neem voor het slapen gaan nog een tablet QWIN Vitamine C omdat dit het immuunsysteem stimuleert na de fysieke inspanning. Gebruik afhankelijk van je dagelijkse eiwitbehoefte nog een eiwit shake zoals Deluxe Protein. Tot slot adviseren wij jou om een ampul magnesium te gebruiken. Als sporter is het belangrijk voldoende magnesium binnen te krijgen daar dit een belangrijk mineraal is voor een normale energiestofwisseling en een normale werking van de spieren. Magnesium helpt daarnaast vermoeidheid te voorkomen en is van de 5 elektrolyten (mineralen) welke verloren gaan door transpiratie.

Geschreven door PowerBarNL Nutrisense

NutriSense heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een ervaren speler in de (sport)voedingsbranche. Met merken als PowerBar & QWIN richten zij zich op topsporters, recreatieve sporters en de moderne actieve gezondheidsbewuste consument.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact