Loading cart...
Categorieën

Voedingsschema hele triathlon (Ironman)

Alle categorieën SportverzorgingVoetbalVoeding

Je hebt je ingeschreven voor een hele triathlon. Je gezonde en gevarieerde dagelijks voedingspatroon is niet afdoende om je van voldoende energie te voorzien tijdens deze wedstrijd.  Ervan uitgaande dat je een gevarieerde en gezond voedingspatroon hebt is het raadzaam om tijdens de race jouw energievoorraden aan te vullen.


Vlak voor de Ironman

Uiteraard heb jij voldoende voorbereiding gehad voorafgaand aan deze prachtige triathlon! Wil je met een goed gevulde batterij en goed gehydrateerd aan de start verschijnen? Drink dan de laatste 3 tot 1 uur van tevoren 500 ml Isotone Sportdrink. Afhankelijk van de verwachte intensiteit kan je deze Isotone sportdrank upgraden met een carboloader.

30 tot 10 minuten voor aanvang drink je alsnog een 250 ml Isotone sportdrank.

Isotone Sportdrank en Sportvoeding – Triathlon Ironman

Een maal van start begint het lichaam meteen met de verbranding van koolhydraten en start het zweten. Om de prestatie niveau niet omlaag te brengen is het belangrijk om deze voorraden zoveel mogelijk aan te vullen tijdens het sporten. Het is dus belangrijk dat jouw lichaam gewend is aan de sportvoeding voordat jij dit gaat gebruiken tijdens een triathlon! In de afbeelding hieronder is duidelijk te zien hoe jij je voeding kunt indelen tijdens een triathlon.

Je vochtbalans vul je aan door doorgaans de inspanning te blijven drinken. Drink iedere 15 tot 20 minuten minimaal 200 ml water of Isotone sportdrank.

De energiereserves ondersteun je via het drinken van een sportdrank en/of gebruiken van een EnergiereepEnergy Gel. Een Isotone Sportdrank voorziet je tussen de 4 en 8 gram koolhydraten per 100 ml. Dus afhankelijk van je mengverhouding en hoeveelheid drinken tijdens weet je welk gedeelte er over blijft om aangevuld te worden door bijvoorbeeld een banaan, Energy Bar of Energy Gel.

Aangezien het tijdens het zwemmen niet mogelijk is om iets te drinken en/of te eten is het verstandig om direct na het zwemmen iets tot je te nemen, een Energy Gel is een makkelijke en snelle oplossing. Tijdens het fietsen krijg je iets meer tijd om te eten en te drinken en zo is het ook verstandig om te starten met vast voedsel. Naarmate jouw lichaam vermoeid raakt is het lastiger om dit te verwerken. Een Energy Gel is makkelijker voor jouw lichaam om dit op te nemen omdat het al in een vloeibare vorm is.

Tijdens het hardlopen ligt jouw hartslag hoger dan bij het fietsen, je hebt al 3,8 km gezwommen én 178 km gefietst. Hierdoor adviseren wij om een Energy Gel te nuttigen. Blijf daarnaast goed drinken, hydratatie is erg belangrijk tijdens het sporten! Vul dit naar eigen wens in, zelfde geld voor het nuttigen van koolhydraten.

Herstellen na de Ironman – Triathlon

Het trainingsresultaat in het lichaam wordt mede bepaald door de effectiviteit van de herstelfase. Zorg zodra je klaar bent met de hardloopwedstrijd voor een toevoer van juiste voedingstoffen. In de regel wordt een balans gezocht tussen koolhydraten en eiwitten. Hiervoor is een herstel shake een goede oplossing. Koolhydraten voorzien de uitgeputte voorraden van nieuwe energie. Eiwitten ondersteunen snel herstel van spieren na de training. Probeer deze Recovery Drink binnen 45 minuten na de finish in te nemen.

Voedingsschema hele triathlon (Ironman)
Voorbeeld pakket voor een triathlon (zie afbeelding hierboven):

1x Malto Dextrine
3x Energiereep
6x Energy Gel 
1x Sportdrink
1x Recovery Drink 

Na het lezen van dit blog nog vragen? Neem gerust contact op met onze klantenservice!

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact