Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Top 5 beste merken sportdranken

Alle categorieën HardlopenVeldrijdenMerken

De juiste sportdrank kan je ondersteunen bij het behalen van goede prestaties. Door een goede sportdrank ondersteun je jouw energiebalans tijdens je training en je vochtverlies wordt hiermee aangevuld. De juiste sportdrank voor tijdens het trainen bevat naast koolhydraten ook elektrolyten. Naast sportdranken voor tijdens het trainen zijn er ook speciale sportdranken voor na en voor de training. Lees in het artikel ‘4 x feiten en fabels over sportdranken’ meer over de verschillende sportdranken. Het gebruiken van een sportdrank tijdens je training of wedstrijd kan een hongerklop en spierkramp voorkomen. Deze klachten kunnen leiden tot mindere sportprestaties. Hierdoor kan het wel of niet gebruiken van een sportdrank tijdens een wedstrijd het verschil maken. Ook tijdens je trainingen kunnen sportdranken je helpen om alles uit jezelf te halen. In dit artikel zijn de beste merken sportdrank op een rijtje gezet.

Beste 5 merken sportdrank:

  1. Amacx Sports Nutrition
  2. High 5
  3. 6d Sports Nutrition
  4. PowerBar
  5. BORN

1. Amacx Sports Nutrition 

De sportdranken van Amacx scoren minimaal 4,5 sterren op een schaal van 5 sterren. Sommige sportdranken scoren zelfs 5 sterren. Je hebt keuze uit maar liefst negen soorten sportdranken, waaronder isotone en hypotone sportdranken. Het verschil tussen isotone en hypotone sportdranken lees je in het artikel ‘Sportdrank’. Een groot voordeel van de sportdranken van Amacx is dat glutenvrije en lactosevrije producten gemakkelijk te herkennen zijn aan hun eigen logo. Dit maakt dat er voor iedereen een geschikt product te vinden is binnen dit merk. Bovendien zijn er ook producten die gemakkelijk mee te nemen zijn naar je training, zoals de Hydro Tabs.

2. High 5

High 5 heeft ook een groot aanbod van sportdranken. Je kunt kiezen uit tien soorten sportdranken. Als je een sportdrank wilt met toevoeging van cafeïne is de Energy Drink cafeïne hit van High5 aan te bevelen. Deze sportdrank kan je voor en tijdens het trainen nemen. Je krijgt met deze sportdrank 140 mg cafeïne binnen, waardoor het ideaal is voor aan het einde tijdens wedstrijden of trainingen. Als je gevoelig bent voor cafeïne kan je de cafeïne vrije versie kiezen. Ook dit merk scoort met de producten 4,5 en 5 sterren op een schaal van 5.

3. 6d Sports Nutrition 

Dit merk heeft vier verschillende sportdranken, maar dit maakt het geen minder goed merk. Dit is namelijk een ideaal merk als je niet houdt van kunstmatige toevoegingen. De sportdranken zijn alleen gemaakt van natuurlijke smaak en kleurstoffen. Daarnaast heeft het ook ph-neutrale sportdranken, zoals de Isotonic Sports Drink 1,4 kg. Dit betekent dat de zuurtegraad niet te veel afwijkt van je eigen lichaam. Een ander groot voordeel van dit merk is dat de sportdranken frisse smaken heeft, waaronder Lemon-Lime en Blueberry.

4. PowerBar 

Dit merk bestaat al tientallen jaren en wordt in meer dan 40 landen verkocht. Het merk is partner van vele grote sportevenementen en topatleten. Het is daardoor ook niet vreemd dat de sportdranken 5 sterren scoren. Ook deze sportdranken bevatten geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Je hebt keuze uit de smaken Lemon, Orange en Red Fruit Punch.

5. BORN 

Dit merk is vooral bekend in het wielerpeloton en in de Nederlandse markt in de breedtesport. Dit merk is voortdurend bezig zich te innoveren, waardoor het effectieve sportdranken verkoopt. De kleine verpakkingen zijn makkelijk mee te nemen naar je training of wedstrijd. Een ander groot voordeel van dit merk is dat het glutenvrije sportdranken heeft.

Geschreven door Claire Orth

Claire is kwaliteitsgeregisteerd diëtist en sporttrainer. In haar vrije tijd doet ze graag aan krachttraining, boksen en hardlopen. Als fanatieke sporter en foodie deelt ze graag haar kennis over voeding en sport. Hopelijk kan ze jou op deze manier helpen met het verbeteren van jouw sportprestaties.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact