Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Top 5 beste sportdranken 2022

Alle categorieën Voedingsschema hardlopenFietsonderhoudVoetbal

We zijn alweer halverwege het jaar. Dit betekent dat het tijd is om weer een nieuwe lijst te maken met daarin de beste sportdranken van 2022.

Soorten sportdrank

Voordat we naar de top 5 gaan frissen we eerst nog even ons geheugen op. Sportdranken zijn bedoeld om je voor, tijdens of na het leveren van een sportieve inspanning te voorzien van energie (koolhydraten), vocht en mineralen (elektrolyten). Sportdranken zijn te krijgen in drie varianten; te weten hypotone sportdranken, hypertone sportdranken en isotone sportdranken. Benieuwd naar de verschillen hiervan? Lees dan dit blog

1. Amacx Isotonic Energy Drink

Op de eerste plek staat de Amacx Isotonic Energy Drink. Deze sportdrank kenmerkt zich door de zeer goede prijs-/ kwaliteitsverhouding.  Doordat deze sportdrank isotoon is kun je hem gebruiken als zowel dorstlesser en als energiedrank. Wanneer je een bidon vult met 40 gram sportdrank kun je rekenen op 39 gram koolhydraten in de speciale koolhydraatratio van 2:1. De Amacx Isotonic Energy Drink bestaat uit natuurlijke ingrediënten en kenmerkt zich door de zachte fruitsmaak, waardoor hij lekker wegdrinkt.

2. SiS Go Hydro Tabs 

De SiS Go Hydro Tabs zijn ideaal om onderweg mee te nemen. Voeg 1 tablet toe aan een bidon van 500ml water en je bent weer voorzien van voldoende sportdrank om je vocht weer aan te vullen. De SiS Go Hydro Tabs zijn te verkrijgen in maar liefst 6 smaken zodat er altijd wel een smaak tussen zit die je lekker vindt. Doordat de SiS Go Hydro Tabs ook elektrolyten bevat zijn deze ook geschikt om tijdens het sporten kramp te voorkomen.

3. High 5 Energy Drink

De High 5 Energy Drink is samengesteld uit een speciale koolhydraatratio van 2:1. Deze sportdrank is te krijgen in 4 frisse smaken, zijnde berry, citrus, orange en tropical. Vooral de berry en de tropical zijn een fijne afwisseling voor de vaak standaard smaken. Per serving van 47 gram op een bidon krijg je 40 gram koolhydraten binnen. De High 5 Energy Drink is ook geschikt voor vegetariërs en er is ook een variant verkrijgbaar met cafeïne.

4. BORN Iso Pro+

De Born Iso Pro+ is een sportdrank die zowel je vocht alsook koolhydraten en mineralen aanvult tijdens het sporten. Tevens bevat deze sportdrank Peptopro®, een opgeknipt eiwit wat snel en gemakkelijk in je bloed wordt opgenomen. Wanneer je 37 gram Born Iso Pro+ in je bidon doet staat dit garant voor 32 gram koolhydraten. Vanwege de Peptopro® krijg je ook direct 2,5 gram eiwitten binnen. 

5. Amacx Turbo Drink

De Amacx Turbo Drink doet zijn naam eer aan! Deze sportdrank bevat namelijk maar liefst 80 gram koolhydraten per bidon, in de nieuwste 1:0,8 koolhydraatratio. Deze sportdrank is op een dusdanige manier samengesteld dat de voedingsstoffen snel worden opgenomen door het lichaam. Daarnaast bevat de Amacx Turbo Drink ook nog extra mineralen zoals kalium, kalcium en magnesium. Wat de Turbo Drink uniek maakt is dat je hem ook kan doseren naar 60 gram en/of 40 gram koolhydraten per bidon, dan kun je er nog wat naast eten tijdens het sporten. 

Nieuwsgierig naar de top 5 beste sportdranken van 2019 of 2021? Zie 2019 hier en 2021 hier

Geschreven door Sebastiaan Horn

Sebastiaan is duursporter en avonturier. Achter zijn naam staan al diverse (full distance) triatlons en marathons. Dit jaar staan er diverse trails en ultraruns op het programma en gaat hij solo enkele lange-afstandshikes proberen te volbrengen. Vanuit zijn praktijkervaring vermaakt en informeert hij jullie graag op het gebied van duursport en alles wat daarbij komt kijken.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact