Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Welke sportvoeding heb ik nodig tijdens Zwift?

Alle categorieën Voedingsschema hockeyHerstelTriathlon

Het wordt buiten weer sneller donker en ook kunnen we in de herfst en winter rekenen op regenachtige dagen. Niet de meest ideale omstandigheden om voor een lange fietstraining op de racefiets te stappen. Gelukkig biedt Zwift uitkomst en kun je op deze manier evengoed de nodige uren op je racefiets doorbrengen. Is je voedingspatroon tijdens een training op Zwift anders dan dat je gewoon buiten fietst? 

Wat is Zwift eigenlijk?

Voordat we verder gaan met uitleg over welke sportvoeding je nodig hebt tijdens Zwift, is het goed om te weten wat Zwift eigenlijk is. Zwift is een online platform met name de focus op racefietsen (maar het bestaat ook voor hardlopen). Door middel van een hometrainer of een fietstrainer kun je online fietsen tegen je kameraden in diverse online (fiets)werelden. Interactief, sportief en vooral erg leuk dus.

Sportvoeding en Zwift

Zwift is dus een ideaal platform om in de wintermaanden te gebruiken. Op deze manier kun je je ideaal voorbereiden voor het nieuwe fietsseizoen. Maar welke sportvoeding heb je eigenlijk nodig tijdens een Zwift-sessie? Welnu; dit zal niet heel veel anders zijn dan tijdens een fietsrit in de buitenlucht. Goed om te kijken is op welke momenten van de dag je op de fietstrainer stapt. In veel voorkomende gevallen zal dit in de ochtend voordat je naar werk gaat zijn, of juist in de avond nadat je gewerkt hebt. Het is dan goed om voldoende koolhydraten tot je te nemen om zo voldoende energie te hebben voor de te leveren inspanning. Denk bijvoorbeeld aan een Energy Oat Bar van Amacx of de Amacx Fast Bar. Een training op Zwift is vaak wat explosiever dan een normale fietsrit, dus je wilt voorkomen dat je de man met de hamer tegenkomt.

Sportdrank tijdens Zwift 

Binnen fietsen heeft als nadeel dat je het sneller warm hebt en dus meer vocht verliest. Het is dan ook belangrijk dat je voldoende drinkt. Een goede isotone sportdrank is dan ook zeer aan te bevelen. Een isotone sportdrank zorgt ervoor dat je je energievoorraden snel weer aanvult en dus kan blijven presteren. Daarnaast vul je je vochtreserves aan. De Isotonic Sportdrink van Amacx is een echte aanrader. Zorg dat je voldoende bidons gevuld hebt alvorens je aanvangt met je Zwift-sessie!

Hoe kan ik sneller herstellen na het Zwiften?

Na afloop van je indoortraining is het natuurlijk belangrijk dat je ook goed hersteld. Je hebt een intensieve inspanning geleverd en je lichaam moet dus alle energievoorraden weer aanvullen. Ook je spieren hebben het nodige te verduren gehad en dienen dus optimaal te herstellen. Een goede recoverydrink is dan ook zeer aan te bevelen. Neem een hersteldrank zo snel mogelijk na je training om het effect van het herstel zo groot mogelijk te laten zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Protein Deluxe van Amacx.

Nu weet je voldoende om goed voorbereid de lange wegen van Watopia te trotseren en al je vrienden te verslaan! Heb je toch nog wat aanvullend advies nodig? Laat het ons dan uiteraard weten.

Geschreven door Sebastiaan Horn

Sebastiaan is duursporter en avonturier. Achter zijn naam staan al diverse (full distance) triatlons en marathons. Dit jaar staan er diverse trails en ultraruns op het programma en gaat hij solo enkele lange-afstandshikes proberen te volbrengen. Vanuit zijn praktijkervaring vermaakt en informeert hij jullie graag op het gebied van duursport en alles wat daarbij komt kijken.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact