Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Word de baas over jouw winter

Alle categorieën Voedingsschema zwemmenVoedingsadviesGravel

Veel mensen hebben net iets minder energie in de winter dan in de zomer. Hoogstwaarschijnlijk heeft dit te maken met de stand van de zon. Wellicht vind je het te koud buiten, te glad, te nat? Er zijn talloze manieren om toch fit de winter door te komen!

Baanwielrennen

Rondjes rijden op een ovale piste met een gemiddelde helling in de bocht van 40%. Het lijkt voor de eerste keer misschien wat ongewoon, die bochten die zo stijl zijn. Er zijn veel verschillen tussen een baanfiets en een wegfiets. Zo heeft een baanfiets geen remmen, geen versnellingen en geen freewheel. Op een wielerbaan zijn namelijk geen heuvels en ook geen obstakels op de weg en er is natuurlijk geen tegenwind. Eigenlijk een ideale manier om door te trainen in de winter. 

Nu denk je waarschijnlijk, maar dan moet ik nog één fiets! Dat kan inderdaad, maar dat hoeft niet. Je kunt namelijk op vele wielerbanen een baanfiets huren. Zo hoef je thuis geen extra ruimte te creëren voor een extra fiets. Uiteraard is het uiteindelijk goedkoper om een fiets te kopen wanneer je helemaal fan bent geworden van de wielerbaan. Plan eens een proefrit in op de wielerbaan en bekijk of dit iets voor jou is. Bekende overdekte banen zijn Alkmaar, Apeldoorn, Amsterdam en Gent. 

Tip: Ook tijdens het baanwielrennen vraag je veel van je spieren. Het gebruik van een Recovery Drink en/of eiwit shake ondersteund het herstel van jouw spieren.

Mountainbike

Oorspronkelijk is mountainbike bedoelt voor in de zomer, het is namelijk een Olympische zomersport. Echter kun je ideaal mountainbike in de winter. Er zijn tal van mountainbike parcoursen door heel Nederland en België en zo is er altijd wel één bij jou in de buurt. Je hartslag gaat op de mountainbike sneller omhoog vanwege de korte versnellingen die je verricht op de mountainbike. Je kunt mountainbike een beetje zien als een soort interval. Je spant je in om boven op de heuvel te komen, vliegt naar beneden bij de afdaling en het begin weer opnieuw! Op deze manier krijg je het sneller warm en is het dus een ideale manier om op koude dagen te fietsen. 

Tip: Heb je geen eigen mountainbike? Geen probleem! Bij talloze bekende parcoursen kun je een mountainbike huren voor een aantal uren of voor de hele dag. Bepaal zelf hoelang je wilt genieten!

Word de baas over jouw winter

Veldrijden

Een van de meest opkomende sporten is veldrijden want deze sport wordt steeds populairder. Er ontstaan steeds meer competities op amateurniveau. Maar veldrijden kun je ook zonder competities prima zelf uitvoeren. Er is altijd wel een park bij jou in de buurt waar je heerlijk kunt spelen op je fiets. Vanwege de afwisselingen van klimmen, techniek en obstakels krijg je het ook bij het veldrijden snel warm.

Tip: Je fiets kan erg vies worden tijdens het veldrijden. Probeer eens onze biologisch afbreekbare fietsreiniger van BOVelo,  die zowel reinigt als ontvet.

Spinning

Is de kou echt helemaal niks voor jou? Meld je aan bij een sportschool voor spinningslessen. De spinningslessen staan over het algemeen bekend om het opbouwen van je conditie. Dit is precies wat je wilt in de winter, je conditie verbeteren! Informeer bij jou in de buurt of er spinningslessen worden gegeven en probeer gewoon eens een proefles.

Tip: Tijdens het spinnen zweet je veel en verlies je dus ook veel essentiële mineralen. Gebruik eens Hydro Tabs om jouw mineralen aan te vullen.

Hometrainer

Ook thuis kun je op je vertrouwde racefiets stappen. Er zijn talloze manieren om jouw fiets in een hometrainer te stoppen. Zo zijn er hometrainers van bijvoorbeeld het merk Tacx of van Wahoo. Ook zijn er verschillende programma’s waarmee je virtueel fietst, zo kun je bijvoorbeeld de Alpe d’Huez opfietsen. Ook zijn er wedstrijden en bestaat er een heus NK. Dat wordt keihard binnen trainen én zweten! 😉

Hardlopen

Stap je liever helemaal niet op de fiets? Ga hardlopen! Hardlopen is een ideale manier om jouw conditie in de winterperiode op pijl te houden. Hardlopen kun je op elk gewenst moment doen en het enige wat je daarvoor nodig hebt zijn sportschoenen! Omdat je hartslag ook tijdens het hardlopen snel omhoog gaat, krijg je het ook met hardlopen snel warmer. Probeer een doel te stellen, bijvoorbeeld aan het eind van de winter wil ik minstens 15 km achter elkaar lopen.

Er is altijd wel een sport om jouw conditie op pijl te houden tijdens de winter. Bekijk wat jij het leukste vindt, geniet van de winter. Voor je het weet zit je weer te zweten op de fiets en hoop je stiekem dat de temperatuur ietsjes omlaag gaat.

Enjoy, Go for it! 

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact