Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Keuzehulp: Zo kies je de herstelproducten die bij jou passen

Alle categorieën Voedingsschema hardlopenWielrennenVoedingsadvies

Niet alleen tijdens de inspanning, maar ook na een intensieve sportsessie kan de juiste sportvoeding het verschil maken. Direct na een flinke inspanning heeft het lichaam behoefte aan extra koolhydraten en eiwitten. Deze koolhydraten worden bijvoorbeeld gebruikt om de glycogeenvoorraad weer op peil te brengen en de extra eiwitten dragen bij aan het herstel van onder andere de spieren.

Supercompensatie na sport

Veel sporters realiseren het zich niet, maar een goed herstel is misschien wel net zo belangrijk als een goede training. En dat herstel vindt niet alleen in het eerste uur na de sportsessie plaats. Waarschijnlijk heb je weleens van de term supercompensatie gehoord. Het idee hierachter is dat het lichaam sterker wordt na een intensieve training. In het kort kan je zeggen dat het lichaam uit balans wordt gebracht door een zware training of wedstrijd. In een periode van rust en dankzij de juiste voedingsstoffen zorgt het lichaam er weer voor dat het in evenwicht komt (compensatie). Maar het lichaam doet meer dan dat! Het bereidt zich namelijk voor op een eventuele zwaardere belasting. Dat wordt de supercompensatie genoemd en daarmee kan je dus op de lange termijn een beter resultaat boeken. Daarnaast kan je met voldoende rust en voedingsstoffen blessures helpen voorkomen. En dat is minstens zo belangrijk!

Eiwitten en koolhydraten

Om bij te dragen aan een goed herstel kan je dus het beste kiezen voor sportvoeding met eiwitten en koolhydraten. Dit kan in de vorm van een recovery bar of een recovery shake, zoals de Recovery Drink van Amacx. Deze herstelproducten hebben een gemiddelde verhouding van 60% koolhydraten en 40% eiwitten. Ook hierbij is er geen goede of slechte keuze en is jouw persoonlijke voorkeur doorslaggevend. Na een slopende voetbalwedstrijd, hardloopronde of fietsrit is de eetlust meestal nog ver te zoeken en kies je misschien liever voor een recovery shake. Of heb je vreselijke honger na een lange zwemtocht of mooie ronde op de fiets en heb je juist zin gekregen in de lekkere stevige bite van een recovery reep.

Herstel met eiwitshakes 

Naast de recovery producten vind je bij Duursport.nl ook een groot aanbod van eiwitshakes. Deze shakes bevatten relatief weinig koolhydraten, maar leveren wel de broodnodige eiwitten. Een groot deel van de eiwitshakes, waaronder de Protein Deluxe van Amacx, bevat whey-eiwitten. Dit eiwit bevat een grote hoeveelheid essentiële aminozuren en kan bovendien gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen. Deze eiwitproducten zijn ideaal na een stevige sessie in de sportschool of het krachthonk. Ben je op zoek naar een eiwitrijk product, maar ben je niet zo gek op shakes? Dan kan je ook voor een eiwitreep kiezen. De hoge concentratie eiwitten zorgt voor een langer verzadigd gevoel en dankzij het lage koolhydraatgehalte passen ze perfect in een caloriearm dieet.

Wat is de samenstelling van een product? 

Op de verpakking van de producten en onder het kopje ‘samenstelling’ op de site vind je alle ingrediënten van een product. Ben je niet helemaal zeker van jouw keuze of wil je liever nog wat meer informatie ontvangen? Dan kan je altijd contact opnemen met de online specialisten van Duursport.nl. Zij beantwoorden al jouw vragen en kunnen je bovendien voorzien van een goed en professioneel advies.

Geschreven door Lesley Nieuwenhuis

Duursport en eten, dat is voor mij de gouden combinatie voor een gezond en leuk leven. Als fanatiek hardloper loop ik wekelijks vele kilometers en dankzij mijn opleiding tot gewichtsconsulente weet ik als geen ander hoe belangrijk de juiste voeding is voor onze sportieve prestaties.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact