Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Ontbijt voor voetbal

Alle categorieën TriathlonFietsonderhoudVoedingsschema hockey

Een goede nachtrust is belangrijk om te presteren. Ik val echter niet altijd gemakkelijk in slaap wanneer ik de andere dag een belangrijke wedstrijd moet spelen. Het geeft daarom rust om de wedstrijd in mijn hoofd alvast te visualiseren. Ik bedenk hoe ik met een mooie kapbeweging mijn directe tegenstander uitschakel en vervolgens de bal panklaar op het hoofd leg van onze spits. Of hoe ik zelf de diepte in wordt gestuurd, op snelheid de back versla en vervolgens met een stiftje de keeper verschalk. En uiteraard stap ik altijd als winnaar van het veld af.

Ontbijt voetbalwedstrijd

Of dit ook echt leidt tot meer slaap, is maar de vraag. Het gebeurt regelmatig dat ik net één of twee uur te weinig slaap hebt gepakt voor de wedstrijd. Ideaal is het niet, maar ik ben het inmiddels gewend. Ik probeer mij daarom in mijn voorbereiding te focussen op waar ik wel invloed op heb: mijn ontbijt.

Vroeger nam ik standaard twee boterhammen en een groot glas jus d’orange. Je kunt je voorstellen dat dit niet ideaal is wanneer je net een nacht hebt liggen woelen en de spanning in je buik voelt voor de belangrijkste negentig minuten van de week. Met lange tanden werkte ik dan mijn ontbijt weg. Soms lukte het niet eens om alles op te eten waardoor ik voor de zekerheid de rest van de ochtend aan het compenseren was. Toch nog even een banaan proberen, een ontbijtkoek…

Sportmaaltijd voetbal

Alles is anders sinds ik Amacx Energy Sport Muesli neem; een natuurlijk sportontbijt op basis van fruit, granen en noten. Ik combineer 50 gram Amacx Energy Sport Muesli met 200 milliliter melk of yoghurt. Ik vind het bijzonder lekker en kan het ook goed eten met wedstrijdspanning na een slechte nacht. Ik hoef me voor de rest van de ochtend ook niet meer af te vragen wat ik nog moet eten. Door het lage vetgehalte neemt mijn lichaam de koolhydraten sneller op waardoor ik voldoende energie heb. Dankzij de vezels heb ik bovendien een verzadigd gevoel. Ik kan me daardoor volledig concentreren op de wedstrijd.

Eten voor wedstrijd voetbal

Wanneer er veel tijd tussen mijn ontbijt en de wedstrijd zit, vul ik later mijn energievoorraad aan met extra koolhydraten. Zo neem ik Amacx Energy Gel cola + cafeïne vlak voor ik het veld op ga. Amacx Energy Gel is ideaal tijdens de rust.

Na afloop begint direct de voorbereiding op de volgende training en wedstrijd. Om dan fit op het veld te staan, hecht ik veel waarde aan mijn herstel. Daarom neem ik na het laatste fluitsignaal Amacx Recovery Drink. Hierdoor vul ik mijn verbruikte glycogeenreserves weer aan.

Ontbijt na de wedstrijd

De andere dag heb ik een kick-start dankzij Amacx Protein Sport Muesli. De Amacx Protein Sport Muesli bevat 20 procent eiwitten. Dit draagt bij aan de groei, de instandhouding en het herstel van de spieren. De Amacx Protein Sport Muesli bevat bovendien veel koolhydraten vanwege de spelt- en sojavlokken, waardoor ik ondanks de wedstrijd van een dag eerder voldoende energie heb om de dag door te komen. En niet onbelangrijk; de Amacx Protein Sport Muesli is in combinatie met melk of yoghurt (50 gram Amacx Protein Sport Muesli met 200 milliliter melk of yoghurt) een echte traktatie!

De Amacx Protein Sport Muesli smaakt extra goed wanneer we een dag eerder hebben gewonnen. Tijdens het ontbijt speel ik de wedstrijd nog een keer in mijn hoofd af. Dat hoefde ik voor het slapen gaan niet te proberen. Met drie punten op zak ben ik altijd binnen een mum van tijd in dromenland!

Geschreven door Mathieu Hilgersom

Mathieu zijn talent ligt (net) buiten de lijnen. Als zelfstandig sportjournalist reist hij door het hele land op zoek naar mooie verhalen, voor het interviewen van topsporters en het schrijven van wedstrijdverslagen. Toch streeft hij ook zijn eigen sportsuccessen na. Niet in de spotlights, maar op achterafveldjes en tijdens gezellige regionale loopjes. Zijn wens om het maximale uit zichzelf te halen is op voetbal- en hardloopschoenen echter net zo groot als met de pen in zijn hand.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact