Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Review – Sportfruit 3Action en Wcup

Alle categorieën Energie RepenSportdrankenVoedingsschema wielrennen

Met de meeste traditionele sportvoedingsproducten heb ik inmiddels wel kennisgemaakt, maar ik moet bekennen dat ik tot vorige maand nog nooit gehoord had van energie producten als Sportfruit of Carbofruit. Nu ben ik altijd wel in om nieuwe producten te proberen én ben ik ook nog eens dol op fruit en snoepjes. Daarom kon ik niet wachten om het Wcup Sportfruit en het 3Action Carbofruit te testen tijdens mijn intervaltrainingen en trainingen op de baan.

Wcup Sportfruit

Bestaat voor 50% uit fruitpulp
In de smaken Strawberry, Lemon en Orange
20 gram koolhydraten per verpakking
Hapt gemakkelijk weg
Wcup Sportfruit

 

Het Sport Fruit van Wcup bestaat uit fruitpulp en dextrose en is daardoor gluten- en lactosevrij. Iedere reep bevat 20 gram koolhydraten en is voorgesneden in drie gelijke stukjes. Het Wcup Sportfruit is verkrijgbaar in een aardbeien-, citroen- en sinaasappelsmaak. Dankzij de bereiding en de samenstelling wordt de reep niet hard in een koude omgeving en smelt het niet onder warme omstandigheden.

Tijdens een van mijn baantrainingen besluit ik het Sportfruit uit te proberen. Op het programma staat zes keer 1500 meter met 300 meter rust tussendoor. Bij ieder rustmoment pak ik een slokje water en een stukje sportfruit. Wanneer ik weer mag starten met de volgende serie is mijn hartslag gezakt en mijn mond weer leeg. En ik moet eerlijk toegeven dat het Wcup Sportfruit mij goed bevalt. Het heeft veel weg van een Winegum, maar dan iets zachter en smeuïger. Tijdens de rondjes op de baan voel ik mij vol energie en heb ik helemaal geen last van de hoeveelheid koolhydraten die mijn lichaam te verwerken krijgt. Sterker nog, na de volgende serie kijk ik alweer uit naar de zoetigheid. Niet omdat mijn lichaam vraagt om extra energie, maar vooral omdat het Sportfruit gewoon heel erg lekker is.

3Action Carbofruit

Bevat Palatinose
Met aardbeien- of sinaasappelsmaak
Een verpakking bevat 31 gram koolhydraten
Gluten- en lactosevrij
3Action Carbofruit

 

Het 3Action Carbofruit wordt onder andere gemaakt met palatinose. Dit is een zuiver, wit en zoet koolhydraat dat zorgt voor een nog betere verdeling van de energie in ons lichaam. Dankzij de combinatie met de andere suikers in het Carbofruit kan dit koolhydraat ons lichaam een lange tijd van energie voorzien. Iedere verpakking bevat drie stukken van 12,5 gram. Hierdoor kan het Carbofruit ook gemakkelijk worden verdeeld over bijvoorbeeld een langere duurloop of fietstocht. Het 3Action Carbofruit wordt verkocht in de smaken Stawberry en Orange. Net als het Sportfruit van Wcup kan de reep niet hard worden in een koude omgeving of smelten onder warme omstandigheden.

Dat het 3Action Carbofruit niet smelt onder warme omstandigheden klopt helemaal! Tijdens een van de warmste dagen van vorige maand stond er voor mij een intervaltraining op de agenda. Omdat tijdens de baantraining het Wcup Sportfruit zo goed was bevallen, wilde ik deze intervaltraining gebruiken om het 3Action Carbofruit te testen. Ik had natuurlijk niet voorzien dat het deze avond boven de 25 °C zou worden en bij het openen van de verpakking was ik bang dat ik een plakkerige en gesmolten reep zou aantreffen. Maar die angst bleek ongegrond! Zelfs na een drie kilometerlange warming-up in mijn belt, zag de reep er nog hetzelfde uit als dat ik hem van huis had meegenomen. Net als het Sportfruit heeft ook het 3Action Carbofruit veel weg van een Winegum en is het gewoon heel erg lekker. Omdat deze verpakking drie losse stukjes bevat, is het nog makkelijker om het Carbofruit te verdelen over de hele training.  Al moet ik eerlijk bekennen dat het verdelen uiteindelijk nog best lastig bleek. Want ook het Carbofruit is zo lekker, dat ik de hele verpakking het liefste in één keer had leeggegeten. Ook tijdens deze intervaltraining leveren de koolhydraten geen problemen op en zit ik vol energie. Zowel het Wcup Sportfruit als het 3Action Carbofruit zijn wat mij betreft een fijne aanvulling op de traditionele sportvoeding.

Geschreven door Lesley Nieuwenhuis

Duursport en eten, dat is voor mij de gouden combinatie voor een gezond en leuk leven. Als fanatiek hardloper loop ik wekelijks vele kilometers en dankzij mijn opleiding tot gewichtsconsulente weet ik als geen ander hoe belangrijk de juiste voeding is voor onze sportieve prestaties.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact