Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Sportvoeding – Smaak en beleving!

Alle categorieën EvenementenFietsonderhoudSupplementen

Binnen een multidisciplianaire sport als de triathlon is de voorbereiding voor een nieuw wedstrijdseizoen in alle opzichten weer een uitdaging. Eerst ga je de doelen stellen. Wordt het deelnemen en finishen bij een lokale wedstrijd of ga je voor een podiumplaats bij een mondiale wedstrijd. Iedere atleet stelt op basis van zijn of haar mogelijkheden doelen. De doelen kunnen op basis van ervaring reeel gesteld worden, alhoewel ervaringen uit het verleden geen garantie bieden. Soms is het de uitdaging die als doel gesteld wordt. Zo had ik al jaren de Infernotriathlon op mijn verlanglijstje staan. 

Stel een doel

De Inferno triathlon is een wedstrijd in het Zwitserse Berner Oberland. Het zwemmen start in de Thun. Hier zwem je 3,2 km naar Oberhofen . Daar spring je op je racefiets om 97 km om over mooie bergen (Beatenberg en Grosse Scheidegg) te finishen in Grindelwald. Daar staat je mountainbike al te trappelen om je omhoog via de Kleine Scheidegg en dan via Wengen af te dalen naar Stechelberg. Ondanks dat je al 152 km en 3.000 hm hebt afgelegd het avontuur. De schoenen gaan voor een crossloop van 28 km met bijna 2.800 hm. Kortom dit is een ware slijtageslag.

Realiseer je doel 

Het inschrijven in de winter is het makkelijkst en snelst te realiseren doel. Daarna komt het echte werk. Je sociale omgeving even inlichten dat de aanloop voor de zomer iets anders gaat worden dan anders. Kijken naar ruimte in je werkagenda waardoor je het strakke regiem van trainen-werken-trainen-slapen volgehouden kan worden. Je equipment is één maar in voorbereiding op een dergelijke wedstrijd is een uitgebalanceerde voedingsplanning naast je training van wezenlijk belang. Je kunt nog zoveel uren trainen, maar je lichaam heeft brandstof nodig die ervoor zorg draagt dat je een wedstrijd van een dergelijke omvang aan kunt.

Test met sportvoeding

Tijdens lange trainingen draag ik er zorg voor dat ik voldoende sportvoeding bij me heb. De sportvoeding in zowel vloeibare (Isotone Sportdrank of Energy Gel) als vaste voeding (Energiereep). In mijn lange fiets- en looptrainingen draag ik er zorg voor dat ik een aantal watertapadressen heb. Ik neem daarom altijd in een boterhamzakje wat afgewogen sportvoeding mee. In deze sportvoeding doe ik meestal al wat extra Recovery Poeder. Op deze wijze kan het lichaam al weer de eerste fundamenten gaan leggen voor het herstel.

Sportvoeding is qua smaak en beleving persoonlijk. Gelukkig heeft Duursport.nl voor iedereen de juiste en persoonlijke keuze in huis.

sportvoeding-smaak-en-beleving

Mijn ‘eisen’ voor sportvoeding

Energy Bar 

  • Smakelijk
  • Goed verteerbaar (geen brok op de maag)
  • Eetbaar in de winter (geen betonblok of brokjes)
  • Eetbaar in de zomer (geen reep waarmee je een gat in de buitenband kunt dichten)
  • Verpakking moet snel open gaan en de reep moet niet blijven plakken aan de verpakking.
  • De reep moet energie leveren zonder dat je oprispingen e.d. krijgt.

Energy Gel 
Energy Gel is en blijft een zoete koolhydratenbom. Altijd zorgen dat het met voldoende water weggespoeld wordt De Energy Gels zijn verkrijgbaar er in allerlei verschillende smaken met of zonder cafeïne. In de trainingen altijd wat verschillende smaken meenemen.

Sportdrank 
Voor de sportdranken is er voldoende keuze bij Duursport.nl. Van belang is de dosering van de sportvoeding. Kijk goed op de verpakking en experimenteer er mee met de training. Doe dit ook bij verschillende trainingsvormen en weersomstandigheden. Met name bij een intensieve training op je tijdritfiets reageert je lichaam anders op sportdrank dan bij een lichte training op de mountainbike.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact