Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Zwiften en sportvoeding

Alle categorieën HardlopenVoedingsschema triathlonVoedingsschema trailrunning

Zwiften is populairder dan ooit en wordt ook alleen maar populairder. Of je nu gaat voor een eigen rit, groepsrit, wedstrijd of een complete E-racing competitie. Voor elke gebruiker is het na 1 sessie al duidelijk dat het flink zweten geblazen is als je indoor fietst en het de nodige energie kost. Moet je dan ook sportvoeding gebruiken? Dat leggen wij je samen met een rijder van de SEG Racing Academy graag uit.

Powered by Amacx Sports Nutrition

Voeding voor het Zwiften 

Als je gaat zwiften is het belangrijk om goed je energiereserves aan te vullen. Harrison Wood, wielrenner bij SEG Racing Academy, kiest voor de Amacx Energy Sport Muesli in combinatie met yoghurt. De Energy Sport Muesli van Amacx heeft een hoge dosering van koolhydraten, namelijk 58 gram per 100 gram muesli. De muesli zorgt ervoor dat de spieren goed voorzien zijn van energie en dat kun je goed gebruiken tijdens het Zwiften.

Sportvoeding tijdens Zwift 

Tijdens het Zwiften gebruikt Harrison verschillende Amacx producten, zoals onder andere de Fast Bar, Energy Oat Bar en de Isotonic Sportdrink. Tijdens de warming up drinkt hij 1 bidon Isotonic Sportdrink, gemixt met 4-5 scoops! Vlak voordat de race start eet hij nog snel een Fast Bar, deze reep is suikerrijk en bevat ook veel koolhydraten (22 gr). Nadat de wedstrijd gestart is neemt hij binnen 20-30 minuten nog een Amacx Energy Oat Bar, ook deze reep bevat veel koolhydraten (31 gram). Tot slot drinkt hij nogmaals een bidon met Isotonic Sportdrink!

Herstel na Zwift 

Uiteraard wil je na een flinke zweetsessie ook goed herstellen. Harrison kiest ervoor om nog een schaaltje Protein Sport Muesli met yoghurt te eten. De Amacx Protein Sport Muesli bevat ruim 20 gram eiwitten per 100 gram. De eiwitten ondersteunen het herstel van je spieren, en wie wil dat nou niet?! Tot slot zou je nog eens een bidon kunnen drinken, maar ditmaal met de Amacx Hydro Tabs. Deze tabletten geven geen energie maar bevatten enkel vitaminen en mineralen. Deze vitaminen en mineralen heb je namelijk flink uitgezweet en het is belangrijk om deze weer aan te vullen voor een goede vochtbalans.

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact