0

Energie repen

Energie repen zijn naast de sportdrank hét basisproduct in het voedingsprogramma van vele sporters, zoals bij wielrennen, mountainbiken, triathlon en nog vele andere. De variatie in samenstelling maakt de energiereep in vele facetten toepasbaar. Zo zijn er repen met en zonder coating, veel en/of weinig vezels en een breed scala aan koolhydraatbronnen. En dan hebben we het nog niet gehad over de vele smaakvariaties. Voor iedere sporter is er dus een waardevolle toevoeging op basis van zijn eigen voorkeur en behoefte. Lees meer...>

Categories

Merk

Filter
High Energy Bar 50 gr
High Energy Bar 50 gr Amacx
1.35
Energy Oat Bar 50 gr
Energy Oat Bar 50 gr Amacx
1.45
Fast Bar 45 gr
Fast Bar 45 gr Amacx
1.45
38%korting
Proefpakket
Proefpakket Amacx
14.45 8.95
Energize Bar 55 gr
Energize Bar 55 gr PowerBar
2.10
Energy Bar 55 gr
Energy Bar 55 gr Maxim
1.70
4%korting
Energy Bar 68 gram
Energy Bar 68 gram Clif Bar
2.05 1.95
High Energy Bar 40 gr
High Energy Bar 40 gr Isostar
1.15
Mini Go Bar 40 gr
Mini Go Bar 40 gr SiS Sportvoeding
1.75
Energy Bar 40 gr
Energy Bar 40 gr Win2
1.59
28%korting
X-tra Bar 55 gr
X-tra Bar 55 gr Born
1.95 1.40
Pure Energy Bar 40 gr
Pure Energy Bar 40 gr BOOOM
1.80
Ride Energy Bar 55 gr
Ride Energy Bar 55 gr PowerBar
1.60
Natural Energy Bar 40 gr
Natural Energy Bar 40 gr PowerBar
1.60
Endurance Bar 40 gr
Endurance Bar 40 gr BYE!
1.55
Energy Bar 55 gr
Energy Bar 55 gr High 5
1.50
28%korting
Flapjack Bar 55 gr
Flapjack Bar 55 gr Born
1.95 1.40
14%korting
Energy Sport Bar 40 gr
Energy Sport Bar 40 gr Etixx
1.75 1.50
27%korting
Bitesize Choco Boost 30 gr
Bitesize Choco Boost 30 gr Born
1.45 1.05
Natural Energy Fruit & Nut Bar 40 gr
Natural Energy Fruit & Nut Bar 40 gr PowerBar
1.45
1 - 50 van 50Producten per pagina:
1 2

Energie Repen informatie

  1. Energie reep, Energy bar of Sportreep
  2. Energy Bar Wielrennen
  3. Energy Bar Hardlopen
  4. Energy Bar – Zomer en Winter
  5. Energy Bar vs Energy Gel

Energie reep, Energy bar of Sportreep

De energiereep heeft in de volksmond vele verschillende naamvoeringen. Naast energiereep, horen wij ook veel energy bar en sportreep voorbij komen. Uiteindelijk doelen allee benamingen op hetzelfde product, een koolhydraatreep specifiek voor vlak voor of tijdens de inspanning. Tijdens de lange training, wedstrijd of toertocht vraag je veel van je lichaam. Voldoende brandstof om de sportieve uitdaging tot een goed einde te brengen is dan essentieel. De glycogeen die opgeslagen ligt in de spieren en lever zijn de voorraad energie. De voorraad is voor een lange inspanning (> 1,5 uur) veelal niet toereikend en dient te worden aangevuld om je niveau te behouden. Koolhydraten die je eet tijdens je dagelijkse voeding en gedurende de lange duurbelasting worden omgezet glucose voor direct beschikbaarheid als brandstof. Indien er meer glucose beschikbaar is dan nodig wordt deze weer opgeslagen in de vorm van glycogeen om de reserves weer aan te vullen in spieren en lever.

Energy Bar Wielrennen

Wielrenners zijn veelal langer onderweg en trainingen overstijgen in de meeste gevallen ruimschoots de 1,5 uur. Het is bijna standaard een bidon isotone sportdrank voor het aanvoeren van vocht en koolhydraten. Gaat de intensiteit en duur verder omhoog hapt een reep op de fiets makkelijk weg als extra aanvulling van de brandstof. De voedingswaardes van een energy bar sluiten nauw aan bij de specifieke behoefte van een inspanning op de fiets.

Energy Bar Hardlopen

Gezien de intensiteit, hoogte van de hartslag en ademhaling die veelal aansluit je bij looppas is vaste voeding in de vorm van een energy bar lastig. Je moet te veel kauwen waardoor je ademhaling niet meer synchroon loopt met je pas. Het resultaat is een verstoorde ademhaling en hogere hartslag. Niet echt prettig voor je prestatie. Echter komen er steeds meer producten in deze categorie die beter gaan aansluiten, en in sommige gevallen de hardloper verder helpen, bij rustige en lange duurlopen. Zo zien wij de zachte ‘amandelspijs’-repen (Amacx Fast Bar) en sportfruit (3action Carbo Fruit) ook in de hardloopwereld worden toegepast. Niet iedere loper voelt zich prettig bij het gebruik van energy gels en kan met de juiste producten soms toch voor een passend en persoonlijk alternatief kiezen.

Energy Bar – Zomer en Winter

De uitdaging en sportbeleving wordt steeds groter en daarmee de eisen de producten ook steeds hoger. Vervelende eigenschappen als smeltende repen in de zomer of tandenbrekers in de winter zijn niet meer van deze tijd. Repen zonder smeltende coating hebben hun intrede gedaan en worden breed gewaardeerd nu ze niet meer zo moeilijk uit de verpakking komen als hun voorgangers met smeltende coating. De zachte ‘bite’ en specifieke samenstelling maakt diverse energierepen ook weer zeer geschikt voor de winter. Ze behouden hun karakter, ondanks dat de temperatuur flink dalende is. Kies dus het juiste product wat bij jouw moment past voor een optimale beleving.

Energy Bar vs Energy Gel

De energy bar voorziet je doorgaans langer en geleidelijker van brandstof dan zijn vloeibare tegenhanger, de energy gel. De reep past doorgaans goed bij een langere intensiteit en/of een frisser en minder vermoeid lichaam. Indien de intensiteit te hoog worden voor het wegkauwen van een reep, of het lichaam niet meer goed kan omgaan met de verwerking van de vaste door vermoeidheid komt al snel de energy gel als waardevolle aanvulling om de hoek kijken. De is makkelijker toepasbaar voor de finale en/of uitgeputte omstandigheden. Zorg dus goed voor jezelf en pak het juiste product op het juiste moment.

Wielrennen – Energy Gel

Op de fiets ligt je hartslag veelal iets lager en heb je de ademhaling, waardoor een Energy Bar weghappen veelal makkelijker wordt. Toch zijn er diverse momenten, zoals in een wedstrijd, of straffe beklimming of finale, dat vaste voeding lastig wordt. De Energy gel is dan makkelijker toepasbaar en effectiever of dit moment.