0

EnergieReep

Energierepen de een ideale energie snack voor duursporters

energiereep banner

energiereep cta button

Wat is een EnergieReep?

Een energiereep is een reep die speciaal is samengesteld om de sporter vlak voor of tijdens de training of wedstrijd van extra energie te voorzien. Een energiereep is makkelijk mee te nemen zodat je deze zelfs tijdens de inspanning kunt nuttigen. Een goede energiereep is makkelijk voor het lichaam om te verteren zodat je snel wordt voorzien van geleidelijke energie.

Wat zijn de voordelen van een EnergieReep?

Een energie reep levert je snel energie. Met een reep is het goed mogelijk om diverse koolhydraatbronnen te combineren. Door de juiste combinatie zorgt een energiereep voor snelle energie met een geleidelijke afgifte. Er worden vaak ook andere nuttige voedingsstoffen toegevoegd als voedingsvezels, mineralen en anti oxydanten.

Smaak van een EnergieReep?

EnergieRepen zijn in diverse smaken verkrijgbaar. De meest voorkomende zijn banana yoghurt, wild fruit, choco, appel, multifruit, vanille en red fruit. Elke energiereep heeft zijn eigen voordelen en smaak kenmerken. En zoals altijd valt er over smaak niet te twisten en is persoonlijke voorkeur uiteindelijk het belangrijkste.

EnergieReep versus EnergieGel

Een vraag die ons vaak gesteld wordt is: wanneer gebruik je een energiereep en wanneer gebruik je een energiegel?

Beide hebben als uitgangspunt de sporter te voorzien van energie dan wel voor of tijdens de training. Beide producten hebben als basis koolhydraten als ingrediënten. Een duidelijk verschil is duidelijk dat het ene product vloeibaar is en het andere vast. Hier is in grote lijnen ook het verschil in gebruik op gebaseerd.

Er zijn simpel weg mensen die een gel niet waarderen vanwege hun smaak of toedieningsvorm en zo zijn er ook weer mensen die een energiereep niet waarderen tijdens de training. Deze mensen hebben liever geen vaste voeding tijdens de inspanning en verkiezen dan automatisch de gel weer boven de energiereep.

Tegenwoordig is een hele grote groep die energierepen en de gels juist combineren. Nam men vroeger 4 repen tijdens een lange rit, kiest men nu vaak voor 2 repen mee en 2 gels. Alleen maar repen kan immers gaan vervelen.

Uiteindelijk is er dus geen eenduidig antwoord op de vraag en is de keuze vaak persoonlijk. Beide middelen heiligen het doel en beide middelen voldoen.

Ga direct naar categorieën > Energie Reep