0

Herstel producten

Optimalisatie na de inspanning zorgt dat je scherper aan de start verschijnt van een volgende training op wedstrijd. Je bent zo goed als je laatste herstel! Zorg je binnen 45 minuten voor de juiste voedingstoffen dan help je het lichaam direct. Je lichaam heeft direct na de zware en/of intensieve inspanning een hoge behoefte naar koolhydraten en eiwitten. De toevoeging van eiwitten ondersteunen een snel herstel van de spieren na een intensieve training of wedstrijd. De koolhydraten zorgen voor het op peil brengen van de glycogeenvoorraad en het lichaam voldoende energie heeft om het herstel te ondersteunen. Lees meer...>

Categories

Merk

Filter
Recovery Drink 750 gr
Recovery Drink 750 gr Amacx
15.95
27%korting
Recovery 450 gram
Recovery 450 gram Born
19.95 14.50
7%korting
Recovery Nuts Bar 48 gram
Recovery Nuts Bar 48 gram Born
2.00 1.85
PeptiPlus 760 gr
PeptiPlus 760 gr PeptiPlus
38.50
Rego Recovery 500 gr
Rego Recovery 500 gr SiS Sportvoeding
15.95
Recovery Drink 1200 gr
Recovery Drink 1200 gr PowerBar
25.95
15%korting
Protein Recovery 1,6 kg
Protein Recovery 1,6 kg High 5
39.95 33.95
Rego Protein Bar 55 gr
Rego Protein Bar 55 gr SiS Sportvoeding
2.85
Reload Sport Bar 40 gr
Reload Sport Bar 40 gr Isostar
1.85
22%korting
Carbohydrate Protein 4-1 1,6 kg
Carbohydrate Protein 4-1 1,6 kg High 5
35.95 27.95
Recovery Shake 1500 gr
Recovery Shake 1500 gr Etixx
41.50
Rego Recovery 1.0 kg
Rego Recovery 1.0 kg SiS Sportvoeding
31.50
Protein Recovery 60 gr
Protein Recovery 60 gr High 5
1.75
100% Whey Protein 700 gr
100% Whey Protein 700 gr QWIN
32.95
28%korting
Recovery+ 450 gr
Recovery+ 450 gr Born
29.95 21.50
Rego Recovery sachet 50 gr
Rego Recovery sachet 50 gr SiS Sportvoeding
2.35
Recovery 2.0 sachet 88 gr
Recovery 2.0 sachet 88 gr PowerBar
2.60
Recovery Bar 50 gr
Recovery Bar 50 gr High 5
1.75
Recovery Sport Bar 40 gr
Recovery Sport Bar 40 gr Etixx
1.95
Recovery Shake 900 gr
Recovery Shake 900 gr Sponser sportvoeding
27.95
1 - 55 van 55Producten per pagina:
1 2

Herstel producten informatie

  1. Herstel en Sport
  2. Recovery Drink
  3. Recovery Bar
  4. Recovery Drink vs Recovery Bar
  5. Eiwitten en Sport
  6. Herstel je koolhydraatreserves
  7. Recovery Drink, Herstelshake, Recovery Shake

Herstel en Sport

Eenmaal klaar met de inspanning begint een van de meest onderschatte momenten in je trainingsopbouw. De kwaliteit van je herstel bepaalt voor een groot gedeelte je trainingseffect. De meeste sporters hebben wel van het woord ‘Supercompensatie’ gehoord. Supercompensatie omschrijft de groei die het lichaam maakt door zich te willen herstellen tot boven het startniveau van bij aanvang van de training. Een juiste en uitgebalanceerde combinatie tussen rust en juiste voedingstoffen helpen je in fase 2 en 3 (zie onderstaande tabel) de supercompensatie te onderbouwen. De overgang tussen fase 3 en 4 is het juiste moment om een nieuwe trainingsprikkel aan te gaan!

Herstel en Sport

Recovery Drink

Direct na de inspanning heeft het lichaam behoefte om de verbruikte reserves weer aan te vullen. Een balans tussen koolhydraten (brandstof) en eiwitten (bouwstenen) is belangrijk om fase 2 aan te vangen. Gemiddeld gezien worden deze toegevoegd in een Recovery Drink in de verhouding 60/40%.

Geef je het lichaam direct na de inspanning (binnen 45 minuten) niet de juiste voedingstoffen, dan gaat het lichaam de verloren voedingsstoffen overcompenseren. De meeste sporters herkennen het fenomeen van de vreetkick die na 2 tot 3 uur na de inspanning plaats vindt. Alles wat zout en/of zoet is wordt uit de kasten getrokken. Deze vreetkick wordt veelal tegen gegaan door direct na de inspanning koolhydraten en eiwitten te nuttigen.

Recovery Drink is verkrijgbaar in vele soorten en smaken. Na een zware inspanning staat je gevoel niet open voor een zware shake en/of sterke smaak. Het is dus zaak om de drank te kiezen die past bij jouw persoonlijke behoefte. Alleen wanneer de drank voldoet aan jouw wensen zal je deze pakken waar nodig. Er is genoeg keus, dus test en ervaar welke voor jouw het beste werkt.

Recovery Bar

De Recovery Bar is veelal rijk aan eiwitten of een bron van eiwitten, in combinatie met koolhydraten. Onderweg na een toertocht of wedstrijd heb je niet altijd water of melk voor handen om je herstel shake te maken. Een Recovery Bar biedt op zo’n moment uitkomst. Compact en makkelijk mee te nemen!

Recovery Drink vs Recovery Bar

Een vermoeid lichaam gaat makkelijk om met opnemen van vloeibare producten. Vertering van een vaste bar kost het lichaam energie. Energie die je al verbruikt hebt met de finale van de inspanning. De voorkeur gaat dus uit naar een herstel shake of Recovery Drink i.p.v. een Recovery Bar. Echter indien een drank niet voor handen of gewenst is blijft een reep een waardevolle aanvulling. Het blijft van belang dat je het lichaam ondersteunt met de juiste voedingsstoffen.

Eiwitten en Sport

Eiwitten zijn één van de bouwstenen van ons lichaam. Voor een sporter is het belangrijk voldoende eiwitten binnen te krijgen voor de opbouw van spieren. Bij een hoge trainingsbelasting heb je een verhoogde vraag naar bouwstenen. Eiwitten ondersteunen snel herstel van de spieren na de training, Zo zijn de Recovery Drink en Recovery Bar een makkelijke en lekkere manier om direct na de inspanning aan de eerste eiwitbehoefte te voldoen. Vervolgens kan je door de juiste keuzes in je dagelijkse voeding en/of door middel van een eiwitshake de inname van eiwitten tot een gewenst niveau brengen. Inmiddels zijn eiwitten ook in de wereld van de duursporter zeer populair ter ondersteuning van de spieren na intensieve trainingsperiodes.

Herstel je koolhydraatreserves

De energievoorraden in het lichaam zijn niet eindeloos. Je vraagt veel van je energiereserves om je sportieve uitdaging tot een goed einde te brengen. Eenmaal gefinisht is het zaak om de uitgeputte voorraden weer aan te vullen. Het lichaam heeft namelijk ook weer energie nodig om terug te komen op je startniveau. En wenselijker nog: verder door te bouwen op de supercompensatie. Niet voor niets bestaat de Recovery Drink of Recovery Bar dus voor het overgrote deel uit koolhydraten. Een veel voorkomend beeld welke de amateur sporters voor ogen hebben zijn professionele wielrenners die direct na een zware tour-etappe een blikje Cola wegdrinken, om vervolgens nog een eiwit- of herstelshake te nuttigen.

Recovery Drink, Herstelshake, Recovery Shake

Hoe populairder de verzorging van jezelf direct na de inspanning wordt, hoe meer benamingen wij voor deze producten voorbij zien komen. Ook de merken springen in op de diverse benamingen om zich te blijven onderscheiden in het brede aanbod. De combinaties van Recovery Drink, Herstelshake, Recovery Shake zien wij het meest worden gezocht in onze zoekbalk. Het doel van de diverse naamgevingen blijft overigens gelijk; het lichaam ondersteunen binnen fase 2 en 3 (zie bovenstaande tabel) en progressie boeken binnen de trainingsperiodisering.