Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

PowerBar: Wereldwijd partner van vele topatleten én sportevenementen

Alle categorieën VoetbalVoedingsschema hardlopenVoedingsschema hockey

In de vorige blogs lag de focus op voeding, hydratie en energie. In deze blog wordt duidelijk gemaakt in hoeverre sportvoeding kan bijdragen aan het behalen van sportieve prestaties. In de eerste blog over voeding wordt beschreven dat gezonde voeding behoort tot de basis van een (duur)sporter. Het is belangrijk om alle benodigde vitamines, mineralen en voedingsstoffen binnen te krijgen via een gezond dieet. Tijdens sportieve activiteiten wordt veel van het lichaam gevraagd, waardoor basisvoeding niet altijd voldoende is. Wanneer je fanatiek sport is het belangrijk om tekorten aan te vullen met kwalitatieve sportvoeding. Om goed te herstellen en/of maximale resultaten te behalen is sportvoeding een must.

PowerBar en duursporters 

Populaire onder duursporters is het sportvoedingsmerk PowerBar. PowerBar, wereldwijd bekend als partner van vele topatleten en grote sportevenementen, werkt op basis van kennis uit de wetenschap en samen met (inter-)nationale (top)sporters al meer dan 30 jaar aan de ontwikkeling van doelgerichte sportvoeding. Drievoudig Olympisch kampioen (1500m & ploegenachtervolging in 2014 en 1000m in 2018) en drievoudig wereldkampioen (1000m & 1500m in 2016 en sprint in 2018) Jorien ter Mors zegt het volgende over het merk: ‘’Ik gebruik al jaren PowerBar en het is mijn ideale product als aanvulling op mijn voeding.’’

Hydrateren

Een drinkstrategie is belangrijk bij sportieve inspanningen. Vocht is essentieel bij een snellere en betere opname van energie en reguleert een gelijkmatige lichaamstemperatuur. Het verliezen van maar 2% aan vocht leidt al tot prestatieverlies! Wat betekent dit voor jou? Als jij langer dan 1 uur sport dien je rekening te houden met het herstellen van jouw vochtbalans. Het herstellen van mineralen kan door middel van elektrolyten drank als bijvoorbeeld: PowerBar IsoActive of PowerBar Electrolytes Tabs.

Energie aanvullen

Zoals te lezen in blogs over sportvoedingsadviesschema’s van wielrenners of hardlopers is het bij langere inspanningen van belang dat energie wordt aangevuld. Dit kan bijvoorbeeld met een gel. PowerBar heeft twee verschillende type gels: de traditionele PowerGels, waar je water bij moet drinken en de HydroGels, die je in kan nemen zonder hier direct water bij te drinken. Beide gels bevatten C2MAX: een wetenschappelijk ontwikkeld koolhydraatmengsel met 2:1 verhouding van glucose en fructose! Ben je op zoek naar een alternatief voor een gel? Een makkelijke manier om jouw koolhydraatvoorraad op peil te houden is via de PowerGel Shots. Vijf van deze shots staan gelijk aan 1 PowerGel.

Herstellen tot de max

Wist je dat er direct na een inspanning sprake is van spierschade? Door inname van eiwitten zorg je voor een optimaal herstel zodat je fit aan de start van je volgende training of wedstrijd kunt verschijnen. Het nemen van eiwitten kan via een breed assortiment aan (Power)Bars met daarin proteïne: ProteinPlus Bars of Natural Protein Bars. Ook is het mogelijk te kiezen voor een eiwitshake: Deluxe Protein. Herstellen van een zware of langdurige sessie kan met de ‘Recovery MAX’. Deze complete eiwitshake is echt een aanrader voor de echte fanatieke (duur)sporter.

Een van de snelste Nederlandse marathonloper aller tijden, Michel Butter zegt het volgende over de 30% Proteine Plus Bar: ‘’De Bar gebruik ik als eiwitrijk tussendoortje of direct na het trainen. Ik vind het een fijn product want het bevat hoogwaardige eiwitten.’’

De benoemde producten in dit blog zijn slecht een kleine greep uit het uitgebreide assortiment van PowerBar. Bekijk de merkenpagina voor het gehele assortiment op onze webshop!

Geschreven door PowerBarNL Nutrisense

NutriSense heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een ervaren speler in de (sport)voedingsbranche. Met merken als PowerBar & QWIN richten zij zich op topsporters, recreatieve sporters en de moderne actieve gezondheidsbewuste consument.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact