Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Cyclocross, Sophie de Boer powered by Wcup Sportvoeding

Alle categorieën VoedingEnergie RepenZwemmen

Het veldrijden begint weer aan populariteit te winnen en we staan waar op het punt vol het veld in te duiken. Menig wegrenner heeft zijn fietscollectie inmiddels uitgebreid met een crosser. Een ideale manier om de winter goed door te trainen en scherper het voorjaar in te gaan. Ook de profs zijn inmiddels weer in gang geschoten. Na enkele crossen in Amerika zijn nu ook de eerste wedstrijden in België verreden.

Sophie de Boer staat weer aan de start

Sophie de Boer is één van Nederlands scherprechters in het vrouwenpeloton Cyclocross. In samenwerking met haar vaste voedingspartner Wcup Sports Nutrition mochten wij haar enkele vragen stellen in aanloop naar het seizoen 2018-2019.


Wat heb je de voorbije maanden gedaan in opbouw naar het nieuwe seizoen? 

“Ik ben rond mei weer begonnen met trainen. Ik heb eerst een periode van 6 weken hele rustige duurtraining gedaan. Nadien een test om te kijken hoe goed / slecht de conditie was. Aan de hand van die resultaten zijn we weer 6 weken gaan trainen met de focus op kracht, duur en korte intensiteit. Nadien weer een test gedaan en toen nog zo’n 6 weken de omvang en intensiteit opgeschroefd met wat wegwedstrijden.” 

 

Hoe verloopt momenteel je voorbereiding op de wedstrijden?
“In Amerika heb ik meer rust gepakt, in combinatie met korte trainingen. Enkel met wat sprints en korte blokjes. Ik heb niet langer dan 2,5 u getraind omdat ik vooral wilde herstellen van de zware trainingsweken in de afgelopen periode. Nadat het lichaam weer volledig is hersteld doe ik enkel de dag voor de cross aan carbo-loading. De batterij goed opladen. Dan eet en drink ik circa 2500/2700 kcal met de nadruk op koolhydraten.” 

Cyclocross, Sophie de Boer powered by Wcup Sportvoeding

Wcup sportvoeding en veldrijden

Hoe ga je om met je energiebalans bij zwaardere fysieke inspanningen?
“Een uur voor de wedstrijd drink ik een bidon dorstlesser + nougat reep of 2x sportfruit. Voor een wedstrijd eet ik niet heel gemakkelijk dus ik vind het eten van repen echt ideaal. Deze twee producten zijn makkelijk te eten en mijn lichaam neemt het snel op. Ik vind de nougat reep en sportfruit erg fijn. 

Voor langere – zware trainingen is de caramel salty reep echt perfect. Ik vind deze qua smaak erg goed en qua hoeveelheid. Bij zware en lange trainingen kort voor het seizoen of in het seizoen wil ik genoeg koolhydraten binnen krijgen om de trainingen goed te kunnen uitvoeren en snel ervan te herstellen en dan vind ik deze reep tijdens trainen perfect.”

 

Wat doe je als recuperatie / herstel na de inspanningen?
“Na een zware training of wedstrijd neem ik direct een Wcup herstelshake in de smaak sinaasappel en een nougat reep.  Na 1,5u eet ik ‘normaal’ voedsel, 60 gr koolhydraten + 20 gr eiwit. Meestal is dit een broodje kipfilet. Of kwark met muesli/honing.”

Sophie de Boer, Nederlandse top cyclocrosser, kiest bewust voor Wcup Sportvoeding. Ze heeft tijdens haar carrière al veel merken mogen gebruiken, maar geeft voorkeur aan een samenwerking met Wcup Sportvoeding.

 “Ik vind het echt top dat het assortiment zo breed is en daarnaast krijg ik vrijwel nooit last van mijn maag van de producten, ook niet bij hele hoge intensiteit. Van veel producten kreeg ik maagzuur, dus ben ik daarom heel voorzichtig met de producten die ik wel gebruik. Doordat het assortiment zo breed is kun je goed variëren met smaken, voordeel hiervan is dat als je dagelijks op de fiets zit en producten gebruikt, dat je niet zo snel op een smaak uitgekeken bent.”

Wcup Sport Nutrition – Your drive to win!

ebook
Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact