Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Strade Bianche voedingsschema

Alle categorieën TriathlonVoedingsschema zwemmenRecepten

Je kunt je voorstellen dat je op wegen met los zand, gravel en kuilen waarbij het zicht minder is door opwaaiend stof, graag de handen aan het stuur houdt. Toch móet je eten en drinken. Bij temperaturen boven de 30 graden verlies je bovengemiddeld veel vocht. Dit verlies moet aangevuld worden en wel voordat je dorst krijgt. Voor en tijdens de wedstrijd hameren we daarop. Ik hoop dat het onze rensters lukt om op zo’n warme wedstrijddag in ieder geval zes bidons leeg te drinken. Verzorgster van CCC-Liv, Trudy van den Boom, geeft antwoord op onze vragen.

Hoeveel bevoorradingen pakken jullie verzorgers mee?

“Bij voorkeur staan wij met meerdere verzorgers op verschillende plaatsen. Zij steken de koers af, zoals dat heet, om op tijd op de afgesproken plekken te zijn – rensters weten dat en krijgen dat via het ‘oortje’ onderweg nogmaals ingefluisterd. We moeten het definitieve plan nog maken, maar het zou ideaal zijn als de rensters onderweg zes keer de kans krijgen om bidons aan te pakken van de verzorgers langs de kant. Die zijn gevuld met Isotonic Sports Drink van Eurosport nutrition. Zo nodig maken we er nog een reep of gel aan vast. Daarnaast is de koelbox in de ploegleidersauto gevuld met sportdrank en water. Rensters kunnen zich laten afzakken om wat uit de ‘rijdende keuken’ te halen. In een koers als de Strade Bianche kan het gebeuren dat er sporadisch een bidon uit de houder springt. Dan is het fijn dat je altijd snel weer kunt bijtappen.”

Fietser in alpen die Strade Bianc

Photo: Chris Auld/ CCC-Liv

Tot hoe ver in de finale mogen de rensters in koers bevoorraad worden?

“De laatste 20 kilometer mogen de rensters niet meer bevoorraad worden. Nemen ze toch nog iets aan, dan lopen ze het risico beboet te worden.”

Wat volgt er na afloop?

“Na de finish staan de verzorgers klaar met een recovery shake om zowel de eerste koolhydraten als de eiwitten aan te vullen, wat bijdraagt aan een spoedig herstel. De afgelopen tijd hebben rensters – eigenlijk zeer confidentieel dit… – prototypes van de eerste recovery shake van Eurosport nutrition getest. Daarnaast drinken ze water of sportdrank om de vochtreserves aan te vullen. Eenmaal gedoucht, worden de koolhydraten verder aangevuld met een warme maaltijd die hoofdzakelijk bestaat uit rijst, pasta, couscous of havergrutten.”

Wat als er gewonnen wordt: champagne of goede Italiaanse prosecco?

“In de Strade Bianche zal de voorkeur zeker uit gaan naar een Italiaanse prosecco. Maar eerlijk is eerlijk: bij onze topsporters is het knallen van de kurk na een zege vaak belangrijker dan de drank zelf.”

Tot slot: jouw gouden sportvoedingstip voor wielrenners…

“Voeding is een zeer belangrijk topic voor wielrenners, of je nu wedstrijden rijdt of alleen maar traint. Over het algemeen wil je graag het beste uit jezelf halen, ongeacht het niveau, en in ieder geval klachtenvrij blijven. Op het moment dat je te weinig voeding neemt – dan heb ik het over de brandstof (koolhydraten en vetten, red.) en bouwstoffen (eiwitten, red.) – zul je zien dat je niet de gewenste prestatie kunt leveren. Daardoor loop je het risico klachten te ontwikkelen. Dit zal altijd het plezier in de weg gaan staan, en dat wil je niet. Dus: eet en drink voldoende en improve yourself! De producten van Eurosport nutrition zijn smakelijk, bevatten ingrediënten met een natuurlijke basis en zijn in goede porties verpakt. Ze zijn dus ook op de fiets makkelijk te gebruiken en vullen jouw energie aan tot een goed level.”

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Voor 17:00 besteld, morgen in huis!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact