0

Energie gels

De energie gel is inmiddels een van de vaste waardes binnen het aanbod sportvoeding. De innovatieve manier van inname en opname in het lichaam maakt de energie gel een waardevolle tegenhanger voor de energie repen. Waar de energie gel als eerste terrein won in de hardloopwereld is dit product nu helemaal niet meer weg te denken binnen sporten in de volledige breedte van individuele en teamsporten. Lees meer...>

Categories

Merk

Filter
Drink Gel 60 ml
Drink Gel 60 ml Amacx
1.35
Go Gel 60 ml
Go Gel 60 ml SiS Sportvoeding
1.50
24%korting
Energy Gel 40 gr
Energy Gel 40 gr Amacx
0.99 0.75
PowerGel 41 gr
PowerGel 41 gr PowerBar
1.85
38%korting
Proefpakket
Proefpakket Amacx
14.45 8.95
Power Gel Shots
Power Gel Shots PowerBar
1.75
28%korting
Go Gel Plus Caffeine 60 ml
Go Gel Plus Caffeine 60 ml SiS Sportvoeding
1.95 1.39
28%korting
Super Liquid Gel 55 ml
Super Liquid Gel 55 ml Born
2.10 1.50
13%korting
Energy Gel 40 gr
Energy Gel 40 gr High 5
1.15 0.99
17%korting
Performance Smoothie 90 gr
Performance Smoothie 90 gr PowerBar
2.35 1.95
28%korting
Super Liquid Gel Caffeine 55 ml
Super Liquid Gel Caffeine 55 ml Born
2.10 1.50
42%korting
Energy Super Gel 40 gram
Energy Super Gel 40 gram Born
1.75 1.00
Hydro Gel 67 ml
Hydro Gel 67 ml PowerBar
2.35
Liquid Gel 60 ml
Liquid Gel 60 ml Dextro Energy
2.50
Energy Gel 33 gr
Energy Gel 33 gr Squeezy
1.20
11%korting
Instant Energy Gel Drink 60 ml
Instant Energy Gel Drink 60 ml Maxim
1.79 1.59
Energy Gel Plus 40 gr
Energy Gel Plus 40 gr High 5
1.25
Actifood Gel 90 gr
Actifood Gel 90 gr Isostar
2.75
Instant Energy Gel 100 gr
Instant Energy Gel 100 gr Maxim
2.79
Energy Gel 56 gr
Energy Gel 56 gr OTE Sports
1.95
1 - 64 van 64Producten per pagina:
1 2 3

Energie Gels informatie

  1. Energy Gel Historie
  2. Energy Gel Concentraat
  3. Energy Gel – Isotoon of Drink Gel
  4. Verpakking van de Energie Gel
  5. Hardlopen en Voeding – Energy Gel
  6. Energy Gel met Magnesium
  7. Wielrennen – Energy Gel

Energy Gel Historie

Squeezy Sportvoeding is het merk die in 1993 de Energy Gel lanceerde in de Europese markt. Op dat moment een van de meest innovatieve producten binnen het aanbod van de sportvoeding. Destijds een geconcentreerde, extreem zoete en plakkerige siroop die je als hardloper of triatleet makkelijker tijdens de hoge inspanning of vermoeidheid in kon nemen als de bestaande energy bar.

Energy Gel Concentraat

De concentraat energie gel bevat veelal een stroperige gel. De ervaring leert dat dat deze als zoet wordt ervaren en plakkerig over komt. Iets wat veel gebruikers een minder prettige ervaring heeft gegeven in het verleden. Al geeft de hedendaagse techniek en implementatie van de laatste ontwikkelingen al weer een heel andere beeld weer. Natuurlijkere smaakervaring en makkelijker door te slikken.

Een geconcentreerde siroop wordt in pure vorm niet zo makkelijk door het lichaam opgenomen en moet dus worden aangevuld met 150 tot 200 ml water. Ben je gevoelig in de maag-/darmstreek wil een concentraat ook wel eens zwaar vallen en problemen geven. Op de verpakking of in de gebruikshandleiding kom je dan ook veelal tegen: wegspoelen met 150 of 200ml water.

Energy Gel – Isotoon of Drink Gel

Om het lichaam meer te ondersteunen in de opname en de atleet meer vrijheid te geven in gebruiksgemak hebben de Isotone en/of Drink gels hun intrede in rap tempo gedaan. De unieke samenstelling van deze gels geeft je de vrijheid de energie gel in te nemen wanneer jou het beste uit komt, zonder de verplichte inname van extra water. Bij voorbeeld voor hardlopers een welkome toevoeging in het assortiment, waarbij de hardlopers tijdens een event voor vocht afhankelijk zijn van de drankposten.

De Isotone Gels / Drink Gels worden vloeibaarder ervaren en slikken makkelijker weg. En door het voor-vermengde karakter ook veel minder zoet. Diegene die een aantal jaren geleden een nare ervaring hebben gehad met de ‘ouderwetse’ concentraat gels dagen wij graag nog eens uit voor een nieuwe test. Een totaal ander product, met minimaal of verbeterd effect, die een waardevolle aanvulling kan zijn tijdens jouw sportieve uitdaging.

Verpakking van de Energie Gel

In het brede assortiment energie gels kunnen je grof weg gezien 2 varianten verpakking herkennen, de sachet met het scheurlint of de verpakking mat de draaidop. De sachet met de het scheurlint bevat een ‘single serving’ en dient ook in één keer genuttigd te worden. Opbergen zal niet gaan. De gel met de draaidop is daar flexibeler in en is weer afsluitbaar. Zo kan je deze gels in meerdere kleinen hoeveelheden gebruiken en/of bevat de verpakking meerder servings die je gedurende de training tot je kan nemen.

Hardlopen en Voeding – Energy Gel

Gedurende een lange training of lange wedstrijd is het voor een hardloper lastig bidons en of producten met een grote omvang mee te nemen. Bij trainingen en wedstrijden van meer dan 1,5 uur kan het toch raadzaam zijn de energiereserves te ondersteunen om de gehele duur van de inspanning maximaal te benutten. De compacte gel biedt uitkomst!

Daarnaast hebben hardlopers, bij dezelfde trainingszone, veelal een hogere hartslag. In combinatie met de ademhaling, die normaliter aansluit op de pasfrequentie, is het weghappen van een reep niet te doen. De soepele ademhaling wordt verstoord, hartslag gaat verder omhoog en/of je verslikt jezelf in een korrel van de reep. Doordat de gel makkelijke weg slikt is deze tijdens het lopen ook een perfecte partner in de energievoorziening.

Energy Gel met Magnesium

Magnesium heeft binnen de sport in korte tijd aan populariteit gewonnen. Indien de toevoeging van magnesium minimaal 15% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bevat kan deze van waarde zijn. Magnesium ondersteunt de energiestofwisseling, draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid/moeheid, helpt bij het handhaven van een goede elektrolytenbalans en is belangrijk voor het behoud van de normale spierfunctie/spieren. Op grond van onder andere deze punten hebben diverse producten besloten magnesium toe te voegen aan een energy gel.

Wielrennen – Energy Gel

Op de fiets ligt je hardslag veelal iets lager en heb je de adenhaling, waardoor een Energy Bar weghappen veelal makkelijker wordt. Toch zijn er diverse momenten, zoals in een wedstrijd, of straffe beklimming of finale, dat vaste voeding lastig wordt. De Energy gel is dan makkelijker toepasbaar en affectiever of dit moment.