0

EnergieGel (Energy-Gel)

Energiegels geven je direct nieuwe energie tijdens het sporten!

energiegel banner

energiegel cta button

Wat is een energiegel?

Een energiegel is een kleine, soepele verpakking die je makkelijk mee kunt nemen tijdens je sportieve inspanning. De verpakking is gevuld met de zogenaamde energiegel. Dit is een vloeibare substantie ontworpen om makkelijk en snel in te kunnen nemen tijdens je inspanning. De energiegel kan makkelijk door het lichaam worden opgenomen en geeft je snel extra energie. De naam energiegel zegt eigenlijk al genoeg!

Wat zijn de voordelen van een EnergieGel?

Tijdens een lange training of wedstrijd kan je energie peil dalen. Dit komt door het continue verlagen van het suikergehalte in het bloed. Hierdoor heb je minder energie, concentratie problemen en vermindert de prestatie. Bij bijna alle langdurige duursport activiteiten ontstaan dit probleem. Door het nemen van een energiegel wordt er snel nieuwe energie aan het lichaam afgegeven. De bloedsuikerspiegel stijgt weer waardoor je optimaal kunt blijven presteren. Een energiegel is dus een tijdelijke energie booster op basis van snel opneembare koolhydraten.

Je kunt een energiegel het beste gebruiken vlak voor of tijdens de training om voorzien te zijn van een continue energie afgifte. Een energiegel wordt vaak gebruikt door wielrenners, hardlopers, triatleten, mountainbikers en marathonlopers.

Smaak van een EnergieGel?

Energiegels zijn in diverse smaken verkrijgbaar als sinaasappel, lemon, peach, rode bosvruchten cola, ananas, banaan, aardbei etc. Elke energiegel heeft zijn eigen voordelen en smaak kenmerken. En zoals altijd valt er over smaak niet te twisten en is persoonlijke voorkeur uiteindelijk het belangrijkste.

Wat is de beste EnergieGel?

Elke energiegel heeft zijn eigen voor en nadelen, de meest verkochte en populairste energiegel bij duursport.nl is de Amacx Energy Gel. Het product heeft diverse voordelen die wij vaak als positieve respons terughoren van diverse gebruikers. De toegevoegde palatinose zorgt voor snelle energie met een langdurige afgifte, de gel is niet dik dus makkelijk in te nemen. De smaken zijn lekker fris en zeer geschikt tijdens de inspanning en niet onbelangrijk de Amacx Energy Gel is ook scherp geprijsd.

Ga direct naar categorieën > EnergieGels