Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Indoor training en voeding

Alle categorieën VeldrijdenSportverzorgingGran Fondo advies

Vroeger werd de winter veelal als rustperiode ingezet. In oktober of november werden de trainingen op een laag pitje gezet, waar in februari (bij de eerste voorjaarszon) de trainingen weer werden opgepakt. In de huidige sportbeleving worden uitdagingen steeds groter, doelen steeds scherper en is een gedegen voorbereiding van groot gelang. De winter is van waarde om een brede basis neer te leggen voor een succesvolle sportzomer. Indoortrainingen; Spinning, baanwielrennen of Swift hebben in populariteit gewonnen en zijn op dit moment een hype! Maar hoe ga je om met je voeding en herstel?


Tacxen, Spinning of Wattbiken

Wind, regen en kou maken het niet makkelijk om je trainingsuren buiten af te werken. Kortere en doelgerichte fietstrainingen kunnen ook prima of alternatieve wijze afgerond worden. Met inzet van een Tacx of tijdens specifieke indoor lessen als Spinning en/of Wattbike trainingen kunnen je toch de trainingsprikkels ervaren en je opbouw richting het nieuwe seizoen vaart geven.

Zwift of Baanwielrennen

Een van de meest gehoorde klachten over binnen trainen is dat het saai en geestdodend is. Met Zwift is het trainen in de schuur / ‘mancave’ of zolderkamer al een stuk aantrekkelijker. Je wordt geïnspireerd door uitdagende online parcoursen en competitors. Virtueel niet enkel de strijd aan gaan met je eigen motivatie, maar meegesleurd worden in de beleving.

Voor diegene die toch de snelheid willen ervaren en de wind door de haren willen voelen is baanwielrennen op een van de Velodromes een perfecte uitkomst. Rondje draaien met individuele opdrachten, meerijden met groepen of deelnemen aan georganiseerde trainingen. Op het hout in Alkmaar, Amsterdam en Apeldoorn voel je jezelf voor even prof binnen de 6-daagsen!

Advies voeding indoortraining – Titia van de Stelt

Hydratatie tijdens de indoor training

Indoor trainen staat voor de meeste fietsers gelijk aan veel zweten. Hydratatie is daarmee een spelbepaler. Je vochtbalans blijven ondersteunen helpt je goed de temperatuur reguleren, afstoffen afvoeren en de energievoorziening in het lichaam op peil te houden. Kies voor elke training de juiste drank die past bij jouw persoonlijke behoefte: water, electrolyten drank of sportdrank.

Energie & indoortraining

Voor inspanning van maximaal een uur volstaat water. Als je erg veel zweet verlies, dan verlies je ook veel mineralen. Met de Watts en Minerals heb je een makkelijk oplosbare bruistablet voor handen. In een handomdraai creëer je een sportdrank met electrolyten.

Duurt je training langer dan een uur en is deze pittig uitdagend kan je daarnaast ondersteuning gebruiken in je energievoorziening. Een Isotone sportdrank als de Drink of Iso Pro voorziet je tijdens het drinken van de nodige brandstof. Meer dan 30 gram koolhydraten per uur is voor deze trainingsbelasting niet nodig.

Heb je goede motivatie en ga je voor een indoortraining met lange duurbelasting, meer dan twee uur, kan de extra energievraag wordt aangevuld met een energiereep en/of banaan. Afhankelijk van de intensiteit en persoonlijke behoefte bouw je de koolhydraat inname op tot 60-70 gram koolhydraten per uur.

Herstel na de indoortraining

Na elke training, kort of lang, begint meteen een zeer belangrijk moment in je trainingsopbouw. De kwaliteit van de trainingsprikkel wordt mede bepaald door het herstel. Het lichaam heeft direct na de inspanning vraag naar de juiste voedingstoffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koolhydraten en/of eiwitten. Koolhydraten voorzien je in de energie die het lichaam nodig heeft, waar eiwitten ondersteunend zijn voor snel herstel van de spieren na de training.

Born Recovery+ is een van de beste en snelst werkende hersteldranken in het brede aanbod. Lekker fris van smaak en makkelijk weg te drinken na elk type inspanning. Ontwikkeld in samenwerking met Team Sunweb. Recovery+ bevat een hogere dosering Peptopro® voor optimaal herstel na een inspanning. PeptoPro® is een mengsel van wetenschappelijk ontwikkelde peptiden (kleine stukjes eiwit). Het helpt het lichaam om de batterij op te laden. Eiwitten dragen bij tot de instandhouding van de spiermassa.

#borntopushlimits

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact