Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Kies ik voor water, electrolyten drank of sportdrank?

Alle categorieën Voedingsschema triathlonTop 5 beste sportvoedingFietsonderhoud

Vochtbalans en sport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een lichaam dat goed gehydrateerd is kan goed de temperatuur reguleren, afstoffen afvoeren en de energievoorziening in het lichaam op peil houden. Het gebruik van een sportdrank is echter zeer persoonlijk en sluit nauw aan bij jouw persoonlijke behoefte en het type training dat je op de planning hebt.

Advies en Sport – Titia van de Stelt

Titia van der Stelt, de voedingsdeskundige van Team Sunweb, geeft op alle niveaus advies over het juist gebruik en toepassing van water en sportdrank tijdens sport. Welke keuzes heb je en waar moet je rekening mee houden in je vochtbalans. In deze begeleidende video geeft zij jou een beeld van de mogelijkheden en het juist gebruik van water, zouten/electrolyten en sportdrank.

Born Sportvoeding

Binnen de productlijn van Born Sportvoeding zijn diverse producten beschikbaar die ondersteunend zijn voor je vochtbalans. Uiteenlopend van een magnesium liquid, , Watts & Minerals electrolytendrank, de sportdrank Iso Pro tot een uitgebreider product als de Iso Pro+. Zo is er voor elke sport en/of sporter een toepasselijk product beschikbaar, of het nu gaat om rehydratie / aanvullen van vochttekort, aanvullen van de glycogeenvoorraden en/of aanvullen van elektrolyten.

Graag lichten we twee producten voor je uit:

Born Watts & Minerals

De tabletten van Born Watts & Minerals gooi je eenvoudig in een bidon met water. Het bruisende karakter van de tablet doet deze makkelijk oplossen. Een eenvoudige manier om je bidon met water of sportdrank te ‘upgraden’ met de electrolyten magnesium, natrium, kalium, chloride en calcium. Hiermee ondersteunt deze drank het energieniveau, de energiestofwisseling en draagt deze bij tot een goede elektrolytenbalans (magnesium). Daarnaast is calcium goed voor de werking van de spieren en ondersteunt de hartspier.

Born Iso Pro+

Iso Pro+ is door de specialisten van Born en in samenwerking met Team Sunweb ontwikkeld om ervoor te zorgen dat het herstelproces al tijdens inspanning wordt opgestart. De gepatenteerde eiwitpeptide Peptopro®, welke is toegevoegd, speelt hierbij een belangrijke rol. Daarnaast zorgt de uitgebalanceerde 2:1 koolhydraatverhouding van glucose/fructose voor een optimale koolhydraatinname tijdens activiteit. Of zoals Titia van der Stelt het beschrijft: “Tijdens inspanning verbrand je veel koolhydraten en verlies je veel vocht en mineralen. Aanvulling is dus super belangrijk! Iso Pro+ vult niet alleen de koolhydraten en vocht aan, maar bevat ook nog eens Peptopro®. Daarnaast is de smaak ook nog eens lekker fris, dus dat maakt dit een ideale drank voor Team Sunweb (en alle andere duursport fanaten)!”

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact